vrijdag 3 oktober 2008

Herfstige knutsels

Oh, ik houd van de herfst! Ik vind het prachtig, al die kleuren en ik zie in de natuur mijn grote voorbeeld wat betreft mijn moeilijkste missie hier op aarde: loslaten... Kon ik maar net als een boom z'n blaadjes verliest, alles wat ik los moet laten, laten waaien (en dat het dan ook nog zo'n mooi gezicht is, als m'n loslaatsels op de grond liggen!). Iemand heeft eens tegen mij gezegd: "Als je alles loslaat, heb je twee handen vrij." Tsja, daar zeg je me wat... en wat zou ik nu doen met twee vrije handen? Ik denk dat jullie het wel weten!



Herfstkegeltje Regenwolkje Herfstseizoenstorentje



Knutselen hè? De linker foto is geen kaboutermuts. Het is een variatie op een seizoenstafel, weer eens een andere vorm om hetzelfde uit te drukken; het buiten-gevoel. Deze seizoenskegel heb ik natgevilt rondom een styropor (=piepschuimen) kegel en daarna dmv droogvilten (prikken met de viltnaald) opgeleukt. Tenslotte met wat herfstblaadjes eromheen op een mooie schaal en je hebt een meteen een mooi sfeerbeeld.



Op de middelste foto ons binnen-buitje. Het lijkt een heel simpel geval, gewoon en frot wol en een paar draadjes met glazen druppels eraan, maar stiekem was het een heel werk, want vanbinnen zit een heel spinnenweb van draadjes aan een houten ring vast zodat alles netjes op z'n plaats blijft en langer meegaat dan alleen deze herfst. Het is de bedoeling dat de wolk boven het seizoenstorentje (linkerfoto) komt te hangen, maar... zoals je in dit bericht hebt kunnen lezen heb ik de tafel pas geleden gedraaid. Waardoor de lampen nu niet meer goed boven de tafel hangen. Waardoor het seizoenstorentje nu dus midden op tafel staat zonder dat er iets boven hangt waar m'n wolkje aan kan. Waardoor Jan weer aan het werk mag om het allemaal weer mooi te maken... Ik heb hem heel lief gevraagd of dat dat vóór aanstaande dinsdag geregeld kan worden, want dan komen hier namelijk een paar moeders knutselen voor school en dan is het toch wel handig als we zien wat we gaan doen! (Je moet weten dat het bij ons toch zeker wel een jaar duurt voordat er een lamp naar onze zin is opgehangen. De lampen boven de eettafel hingen er nog geen jaar, vandaar dat ze nog steeds niet netjes hingen [= draden en kapjes los van het plafond...], maar dat gaat Jan niet meer zo doen, zegt ie: "Als ik ze nu ophang, dan doe ik het in één keer helemaal goed, want ik ken ons, dan komt het er niet meer van..." En daar heeft hij gelijk in, vrees ik...)



Rechts dus een herfstig seizoenstorentje. Nu voor het eerst met allemaal bordjes, wat oorspronkelijk ook m'n plan was, maar bij gebrek aan bordjes had ik er houten bakjes op gemonteerd (wat ook leuk is trouwens!). De toren moet nog aangevuld worden met meer kaboutertjes (al geknipt maar nog niet in elkaar gezet) en muisjes (ook al geknipt, maar nog niet in elkaar gezet), maar dat komt... Ondertussen ben ik namelijk ook nog druk bezig geweest met de Knutsel-Frutsel, Klets & Leut-avonden voor te bereiden: uitzoeken welke materialen ik allemaal nodig heb, materialen bestellen, werkbeschrijvingen overtypen en voorzien van plaatjes en werkpakketjes maken. En ik heb de afgelopen dagen geknutseld voor het IVN: op woensdag heb ik samen met de meiden genatvilt (try-out om met z'n vieren tegelijk aan de eettafel te werken; dat ging erg goed!). Zij maakten herfstige lapjes, ik maakte vilten balletjes die voor spinnenlijfjes door moeten gaan. Inmiddels hangen ze hier, voorzien van pootjes en witte kruisen op hun rug, in de kamer te bungelen.



En nu heb ik zomaar ineens een 'verloren' avond. ColdplayDe afspraak met Marleen hebben we net verzet naar zondagavond, dus ik ga zometeen nog even (eindelijk) in m'n nieuwe boek lezen: De dansende grootmoeders van Clarissa Pinkola Estés (over jong zijn terwijl je oud bent en oud zijn terwijl je jong bent). En dan op tijd naar bed, want morgen... Morgen zijn we al 12 jaar bij elkaar èn zijn we 7 jaar getrouwd en dat vieren we met een concert van Coldplay!!! Ik heb er zin in!



Fijn weekend allemaal!



5 opmerkingen:

  1. Hai, ik ben al een poosje wat minder op de computer geweest (druk, je kent het wel) en ook dit blog heb ik wat verwaarloosd met aandacht, sorry! Je seizoenenhoekjes zijn weer fantastisch hoor! Ik ben helemaal dol van je wolkje!! (het regent al zo'n 36 uur geloof ik...). Ik lees dat je nog steeds erg actief bent met het organiseren van van alles en nog wat, leuk hoor! Veel plezier met jullie projecten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook ik ben verlifd op het "Binnenbuitje" (alleen de naam is al gewéééldig!!!)
    Liefs, Eef

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet het er allemaal zo mooi uit, weer. Die kegel vind ik een prachtig idee! Lijkt me leuk om met de kids te doen: ieder zijn eigen seizoenskegel :)
    Wel, veel plezier op het concert van Coldplay, en een dikke proficiat met jullie gelukkige samenzijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig gewoon die seizoenskegel...ik heb ook nog heel wat creatieve projectjes op stapel...maar de tijd vinden hé; dat is wat anders...Ik ga de komende weken zeker nog eens een bezoekje brengen aan dit blog...Nog veel creatief plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jaloerss... jullie zijn naar Coldplay geweest! Was vast super ?!!

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...