woensdag 15 oktober 2008

It's been a long time...

Het is fijn om in de statistieken te kunnen zien dat jullie de weg naar mijn blogje blijven bewandelen, zelfs tijdens deze 'luchtstilte'! Dank daarvoor! En hoewel ik me niet hoef te verantwoorden, ga ik jullie toch vertellen waarom het hier zo stil was: ik was druk met allerlei verschillende projecten. Nu ben ik altijd wel druk met vanalles, maar meestal niet met zoveel verschillende dingen tegelijk en dat is nu juist de bottle-neck: druk zijn met één ding; dat gaat. Druk zijn met twee dingen ook nog wel, maar druk zijn met nog meer... daar ben ik geen ster in. Op de een of andere manier treedt er dan ook een verandering op: van een project dat ik wil doen transformeert zo'n project dan in een moet. En als er teveel dingen zijn die moeten, dan moet ik ook nog prioriteiten gaan stellen en dat vind ik ZO MOEILIJK!Lijstjes Schaap als ik ben, sukkel ik dan eerst een tijdje voort; druk, druk, druk, rust, druk, druk, druk (ja, ik neem af en toe rust, dat heb ik het afgelopen jaar wel geleerd!) Maar in het druk-zijn vergeet ik te doen wat ècht helpt (bij mij dan): lijstjes maken! Opschrijven wat ik precies moet doen, het liefst zo gedetailleerd mogelijk en vóór wanneer het af moet zijn. Lijstjes geven mij rust, want zo snel als alle dingen op een lijstje staan, kunnen ze niet meer door mijn hoofd dwarrelen en om voorrang zeuren (Ik wil eerst! "Nee, ik wil eerst!"). Gisteravond bereikten de zeurstemmetjes in mijn hoofd hun hoogtepunt, dus ik ging schrijven. 't Stond nog niet allemaal in de goede volgorde toen ik naar bed ging met als resultaat: slecht in slaap kunnen vallen (want toch weer een poging gedaan om ze zonder lijstje op een goede volgorde te krijgen), volgende ochtend hoofdpijn (want te druk geweest in mijn hoofd), maar... het denkwerk wierp wel z'n vruchten af, want ik heb vanochtend een prioriteiten-lijstje gemaakt (RUST!) en voor een deel al uitgevoerd (NOG MEER RUST!) Heerlijk!Nu zitten jullie je ondertussen vast al af te vragen waar ik dan zo druk mee ben geweest. Dit zijn alle 'lopende' projecten: 1. Ik schreef hier al over de Kinder-Doe-Dag van het IVN die ik mee organiseer. Daar heb ik het een en ander voor gedaan (spinnen geknutseld, spinnenwebben getekend, vergader-maraton gehouden).


 2. Verder heb ik m'n eerste Knutsel-Frutsel, Klets & Leut-avond voor school gehad. Was errug gezellig om met vier vrouwen te kletsen en te knutselen! (Maar ik zou ik niet zijn als ik daar op mijn manier niet al allerlei voorwerk voor had gedaan...:-) )


 3. Binnenkort m'n eerste workshop (die trouwens op een andere datum plaats gaat vinden, omdat mijn zus een eigen winkel gaat openen!!!) waar natuurlijk ook het een en ander aan voorbereid moet worden, zoals: wat gaan we doen en hoe doen we dat?


 4. Alessi_koffertje En dan, als klap op de vuurpijl, een nieuwe opdracht voor een koffertje! En niet zomaar één, nee, ik heb een koffertje gemaakt voor het dochtertje van Alessi! (Jeweetwel, die ontwerper uit Italië!) Dat zit zo: de moeder van Hasses vriendinnetje werkt voor de Dutch Design Week, en deze week wordt geopend door Alessi himself èn hij zou z'n dochtertje meenemen. Zij dacht aan mij en m'n koffertjes en vroeg vorige week donderdag of ik voor zaterdag de 18e een koffertje af zou kunnen hebben. "Ja, natuurlijk!" Zelfs als ik daar geen tijd voor zou hebben gehad, had ik er tijd voor gemaakt! Er zijn een heleboel mensen die kunnen zeggen dat ze iets van Alessi in huis hebben staan, maar ik kan dadelijk zeggen dat Alessi iets van mij in huis heeft. Cool toch?


Tot slot natuurlijk nog een paar foto's van Het Koffertje: (ze zijn niet al te best gelukt, want 's avonds gemaakt en mèt flits is niet mooi en zonder flits is niet duidelijk, maargoed, het idee komt vast wel over: het thema is Nederland!)Delftsblauwkoffertje_2Nederlands_souvenir_4Inhoud_delftsblauw_koffertje_6 Daar_bij_die_molen_6Het koffertje heb ik beschilderd als een soort Delfts-blauw tegeltje. Het naam-labeltje is uiteraard met rode tulpen. De inhoud van het koffertje bestaat uit het prentenboekje 'Fiets' (boekje zonder tekst, zodat het meisje het toch kan 'lezen', aan een nederlandstalig boekje heeft ze zo weinig...!), een klad-/schetsblok (met opgeleukte voorkant met tulpen), een echte nederlandse stroopwafel en een stuk peperkoek. Verder dropjes, krentjes in Jip & Janneke doosje en (niet nederlandse) mandarijnen (maar er moest toch ook iets gezonds in, en een appel is meteen zo groot) en natuurlijk nog m'n knutselwerk'je': de gevilte molen met de zelfbeschilderde molenaar en z'n vrouw. Wat een werk (12 uur), maar ik ben wel heel erg tevreden met het resultaat! Morgen ga ik nog zo'n kaleidoscoop ding kopen en een potlood en dan is het af!12 opmerkingen:

 1. En wat ben IK trots op MIJN VRIENDIN!
  Liefs, Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wederom: geweldig!! Hoe krijg je alles voor elkaar inclusief drie meiden, Jan en het huishouden...?!! Kan ik een cursus time-management cq. loslaten bij je komen volgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit koffertje is wel héél erg mooi geworden, een fantastische schildering op de voorkant. En om je uitspraak over Alessi moest ik lachen, het klopt gewoon!
  En die cursus van mij gaat niet door, dus als je time-management (en room-management!) gaat geven, zet mij maar op de lijst.
  Groet, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit koffertje is wel héél erg mooi geworden, een fantastische schildering op de voorkant. En om je uitspraak over Alessi moest ik lachen, het klopt gewoon!
  En die cursus van mij gaat niet door, dus als je time-management (en room-management!) gaat geven, zet mij maar op de lijst.
  Groet, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eindelijk! je zult het dus ook wel gezien hebbe, ik kijk bijna elke dag of er iets nieuws te bewonderen is... Begon me al af te vragen of ik je moest wakker schudden. Maar nee, het is nu, nu het 'ei' (koffertje) zo fraai gelegd is, misschien gepaster om te zeggen dat je ook af en toe moet gaan slapen? Fraai koffertje en ik kan straks tenminste zeggen dat ik één van de tantes ben van degene van wie iets in Alessi's huis staat! ;-) Wil je niet onthouden dat Thijs ook op de DDW aanwezig is met een tentoonstelling op het TUE terrein. Zijn 'Ce sont des maisons' worden daar tentoongesteld. Dus, als het je aanspreekt en je hebt tijd, is het misschien een aardig uitje? Anders bezoek je even zijn website:cesontdesmaisons.nl. Dat kost niet zoveel tijd en moeite denk ik. Welke zus van jou gaat met een winkel beginnen? en waar en wat en hoe...???
  hartegroet, Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stoer he! Alessi heeft iets van jou in zijn huis hahah moet geweldig voelen!
  Dat koffertje is mega leuk geworden, zeker die molen vind ik helemaal geweldig, en als het koffertje af is.....
  RELAX!
  groetjes en vast een fijn weekend
  Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ongelooflijk staaltje Hollandse kunst! Daar kan die ontwerper nog het één en ander van leren :)
  Zeg, zou je geen lijstjes in je huis hangen waarop je bv schrijft: DRUK? LIJSTJES MAKEN!
  Dan spaar je een hoop tijd uit met verzinnen hoe je de druk kan ontlopen (knipoog)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, prachtig gewoon (weeral); vraag maar snel een patent aan op het idee van de gevulde themakoffertjes...wie weet wordt het wel een hype...Nog veel creatief plezier , een fijn weekend en bovenal 'de nodige rust'...O ja, wat voor winkeltje gaat je zus openen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. HI Anneke,
  I left you an award over at my blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, alsof ik over mezelf lees. Teveel ideeën die rondtuimelen en willen voordringen. Lijstjes maak ik ook. En ik schrijf in een schriftje allemaal losse ideeën. Dan ben ik die ook even kwijt. Ze moeten maar even wachten tot ze aan de beurt zijn ;)
  En toevallig heb ik van de week ook iets heel Hollands gemaakt, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Anneke,
  Ik heb geen woorden voor je koffertje, of ja toch wel... picobello fantastico !! Die Alessi zal nogal verstelt staan !! ( als ik van jouw was zou ik maar een patent nemen op die koffertjes hihihi) Knap gedaan meid.
  Oh ja en fijn dat je weer terug bent in blogland, ik heb je gemist.
  xoxox

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...