zondag 3 augustus 2008

Kleuren vilten

Afgelopen maandag hebben we voor de tweede keer kleuren gespeurd in Verwonderland. Wederom behoorlijk wat aanmeldingen, waaronder Mama Ilse met haar kindjes, helemaal uit België! Het was ontzettend leuk om Ilse en de kinderen nu eens in het echt te ontmoeten; het is net zoiets als een penvriendin voor het eerst zien, waar je tot dusver alleen mee geschreven hebt. Ik had Ilse en de kinderen van tevoren uitgenodigd om hier thuis een boterham mee te eten, en dat was heel gezellig. We kregen zelfs allemaal cadeautjes, heel lief!



Na de boterhammen gingen we naar het speeltuintje, dat de uitvalsbasis is van onze activiteiten. Ik begon met het vertellen van een verhaal over toverwater. Met het toverwater kan Suzie van wol een vilten kleed maken, dat groot genoeg is om er met iedereen op te picknicken. (Ik heb dit verhaal gebaseerd op een bestaand sprookje, dat je ook kunt vinden in de Volksverhalen Almanak van de stichting Beleven). Na het verhaal zongen we onze 'Verwondersong', wederom prachtig begeleid door De Goede Vriendin op haar keyboard (zingen met een instrument geeft meteen veel meer sfeer aan een liedje èn aan een middag!) en daarna gingen we op pad: dit keer liepen we in twee groepjes naar een weiland met schapen, want die hebben wol waar je mee kunt vilten! We wisten natuurlijk al lang dat er bij ons -in tegenstelling tot in het verhaal- geen schapen zijn met oranje, of groene, of blauwe wol, maar bruine en witte schapen waren er wel. Eenmaal terug in de speeltuin limonade gedronken en een koekje gegeten en toen gingen we zelf aan de slag met wol en 'tover'-water, oftewel: we gingen vilten!



Beenvilten



Bij gebrek aan een plat oppervlak zonder gras of zand, werden de benen als werktafel gebruikt; en dat was geen straf, want we hadden heerlijk weer!



Dit was het resultaat:



Bloempje



Roos, roos, roos, PING, jij wordt een rode roos!



Terugkijkend kunnen we zeggen dat we van onze 'fouten' van de eerste keer geleerd hebben. Misschien kwam het daardoor, misschien doordat het nu niet de eerste keer was, maar de middag verliep voor mijn gevoel een stuk relaxter, maar het was zeker zo gezellig als de eerste keer!



Aanstaande maandag gaan we Verwonderland door de ogen van insecten bekijken; welke kleuren komen zij allemaal tegen...? Als je zin hebt om mee te speuren, kijk dan onder het kopje 'Pagina's' op 'Kleuren speuren in Verwonderland' en wie weet zien we je maandag!



(PS. Op Ilse's blog kun je trouwens lezen hoe zij de middag heeft ervaren, en er staan ook weer andere foto's bij!)



1 opmerking:

  1. Ik las van de week bij Ilse dat het zo gezellig is geweest! En heerlijk vilten op je eigen benen met toverwater kan ook niet anders dan heel plezierig zijn. Je brengt ons op ideetjes :)
    Ik wens je morgen alvast een even relaxte en aangename verwonderdag!

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...