zondag 3 augustus 2008

Zomer in Verwonderland

Het is hier beslist geen pruimentijd, nee, ik heb het deze vakantie drukker dan ooit! Het plan dat ik voor de vakantie had bedacht om de vakantie beter, leuker & minder gestressd door te komen, werkt een beetje te goed...! Daardoor zat ik gisteravond even helemaal in de stress omdat ik nog zoveel moest en nog zoveel wilde en omdat er weer eens te weinig dagen in de week zitten. Maar... nadat ik eindelijk een lijstje had opgesteld (prioriteiten stellen is niet mijn sterkste punt) dwarrelde de onrust ook weer wat neer. Vandaar dat ik nu rustig om half drie in de nacht aan mijn blog zit te werken, want om alle geplande dingen te compenseren heb ik behoefte aan lekker 'freestylen' op de computer.Ik kan jullie nu dus tracteren op een virtueel kopje thee:Ga_eens_lekker_zittenWaarmee ik eigenlijk maar wil zeggen: ga er eens lekker voor zitten, schenk voor jezelf een kopje thee in (of koffie, Verwonderkoffie zal ook vast goed smaken) en verwonder je over al mijn gedachtenkronkels...Ook een goede compensatie-therapie is het veranderen van de seizoenstafel; altijd leuk om te doen, lekker creatief, en al doende komen de ideeën vanzelf naar boven borrelen. De meiden hielpen me deze keer voor het eerst ècht mee, wat erg gezellig was. De foto's die ik ervan gemaakt heb, heb ik ook maar meteen gebruikt voor eens een nieuwe look van mijn blog; ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Nog even wat close-upjes van onze zomer-seizoenstafel:Img_2628Moeder heeft het kampvuur alvast aangemaakt. Fenne maakte een mandje van bijenwas voor haar waar ze de spulletjes in kon doen die ze nodig zou hebben om het vuur te maken. Wat moet er dan dus in haar mandje? Precies: lucifers! Hasse maakte een 'doosje' waar al een heuse lucifer uitsteekt! Het rode roosje op de voorgrond heeft Fenne gemaakt en Hasse knutselde de ladder waar de boeren-dochter op kan klimmen, zodat ze de appels uit de boom kan plukken.Ondertussen is vader aan het werk op de akker, waar hij met zijn zeis het koren maait. Daar mag hij wel mee opschieten, want anders eten de muizen alles op...!Img_2627In de lucht zie je een paar vlinders rondfladderen die we namaakten aan de hand van de vlinder-gids. Daarvoor moet je goed kijken hoe zo'n vlinder er nu precies uit ziet; weer wat geleerd vandaag!3 opmerkingen:

 1. Hallo Anneke,
  Toevallig had ik net een kopje cappucino gemaakt toen ik ging blog-lezen. Proost!
  En de nieuwe 'header' (is dat het goede woord?) is feestelijk en zomers. Prachtige ladder, en "Roos, roos, roos, wat een mooie roos!"
  Mijn meidje vindt het trouwens erg leuk dat háár vilten roos op jouw blog staat!
  Tot morgen, ik ben net in de moestuin bezig geweest om er wat orde in te brengen en het is gelukt
  Groet, Marleeni

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er gezellig en zomers uit!
  Helemaal goed!
  Hier is het veranderen van de seizoenstafel ook altijd een moment van rust, en inderdaad, het wordt steeds creatiever. De ideetjes borrelen dan ook erg op.
  (ook hier had ik mijn kopje koffie vast, toen ik je blog opende :))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Ik heb soms gewoon niet zoveel inspiratie, maar eigenlijk zou ik de seizoenentafel het liefst elke maand veranderen. Ik heb een fonteintje voor in de kamer bemachtigd en dat staat er nu ook bij.. verder een blauw lapje en een zwarte zwaan. Ook een hondje aan de kant en wat schelpen. Er mist nog iets, maar misschien komt dat nog naar boven borrelen...

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...