donderdag 7 augustus 2008

Kleuren speuren: bloemen & insecten

Het weer was supergoed afgelopen maandag! Er lagen wel wat flinke plassen op onze route, maar er is geen druppel regen gevallen, dus we hadden weer geluk! Behalve het goede weer was de opkomst ook goed; 's ochtends was er zelfs even sprake van dat er 20 kinderen zouden komen mits iedereen zou komen die zich opgegeven had. Het werden er iets minder: 17 (inclusief onze eigen kinderen). Een gezellige drukte dus! Na het zingen van onze 'Verwondersong' en een korte introductie werd de groep weer in tweeën opgesplitst: jonge kinderen en oudere kinderen. We liepen allemaal hetzelfde stuk (Naar de groentetuin van Marleen), maar liepen de posten in een andere volgorde. En voor de oudere kinderen was er op de posten ook net iets anders te doen dan voor de jonge kinderen. Het thema van deze middag was insecten en bloemen (en natuurlijk kleuren!)

De jonge kinderen mochten bij post 1 uitgeknipte vlinders met aquarelpotloden of -verf versieren. Deze vlinders werden daarna aan de toverstokjes bevestigd, wat er erg leuk uit zag:

Vlinders_beschilderen VlindersDe oudere kinderen mochten op deze post ansichtkaarten schilderen.

Bij post 2 werden de jongere kinderen voorgelezen uit het boek 'De bij en de beer' van Eric Carle, de oudere kinderen mochten op deze post een 'stroomschema' invullen; ze mochten plaatjes van verschillende insecten na het beantwoorden van diverse vragen op de goede plaats in het schema plakken. Dit was toch nog wel een beetje (boel) te moeilijk, maar een goede leer voor een volgende keer: geen stroomschema's meer, of hele eenvoudige!

Post 3 was de groentetuin van Marleen. Daar kregen zowel de oudere als de jongere kinderen limonade en een koekje, en daarna was het plukken geblazen, want Marleens groentetuin is ook een bloementuin! De kinderen mochten alle bloemen die aan de buitenkant van de tuin groeiden zelf plukken. Ondertussen liepen er ook enkele volwassenen in de tuin rond die daar bloemen plukten die de kinderen vanaf de zijlijn aan mochten wijzen (zoveel kinderen loslaten in een moestuin leek ons niet zo'n goed idee, en dit werkte prima, want er werden heel wat prachtige boeketjes samengesteld!)

Bloemen_plukken_in_de_moestuin

Toen beide groepen alle posten hadden gedaan liepen we weer terug naar de speeltuin, waar ons weer wat limonade wachtte en waar we nog glazen potjes konden versieren die dan als vaasje konden dienen voor de boeketjes. Het was al half vier toen we als afsluiting nog een keer ons liedje zongen (en dat terwijl we van tevoren dachten dat we misschien niet genoeg op het programma hadden staan...!)

Aanstaande maandag is het alweer de laatste keer dat we ons zomerproject uitvoeren en dan gaan we zelf kwasten en verf maken. Dus als je zin hebt om te komen: doe vooral mee, gezellig!1 opmerking:

  1. De foto's laten heel enthousiaste kinderen zien! Wat een mooie Verwonderdag hebben jullie weer gehad. Een prachtig initiatief! En ik wens je weer veel plezier en ideeen toe voor de tot nu toe laatste Verwonderdag maandag.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...