vrijdag 29 januari 2010

Weekend baksels: Croissant-tulband

Sinds we in ons nieuwe huis wonen ben ik weer helemaal 'terug bij af'. Op een positieve manier, want na maanden van veel schilderen versus weinig bakken, ben ik weer aan de bak. Ik heb zelfs een map gemaakt met allerlei nog te maken recepten, op seizoen gesorteerd, dus dat belooft nog wat...! De meiden hebben naar aanleiding van mijn kookkunsten een nieuwe traditie in het leven geroepen: Wij picknicken nu iedere week op één van de kamers van de meiden. Ze hebben een speciaal tafelkleed dat ze voor deze gelegenheden gebruiken en ze verslepen het tafeltje dat normaal op Fennes kamer staat naar de kamer die deze week aan de beurt is. En nu we in elke kamer hebben gegeten, lieten ze weten ook een keer op onze kamer te willen picknicken...! Je kunt wel zeggen dat we ons nieuwe huis zo goed inzegenen!


IMG_4253 Recept voor een croissant-tulband:



  • 1 blikje croissantdeeg (à 350 g)

  • 50 g gedroogde abrikozen, in stukjes

  • 50 g rozijnen

  • 50 g bruine basterdsuiker

  • 2 tl kaneel

  • 1 el vloeibare honing

  • 50 g suiker

  • boter om in te vetten

  • 1 tulbandvorm



  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schep in een kom de abrikozen, rozijnen, basterdsuiker, honing en de helft van de kaneel door elkaar. Meng in een andere kom de suiker met de rest van de kaneel. Vet de tulbandvorm in met boter.

  2. Haal het croissantdeeg uit de verpakking en leg op elk van de 6 stukken een volle eetlepel vulling, vouw het deeg dicht en druk goed aan. Rol het deegballetje door de kaneelsuiker en zet het in de tulbandvorm. Zorg ervoor dat de balletjes strak tegen elkaar in de vorm zitten met de sluitnaden naar boven. Als je een kleine vorm hebt, is het handiger om in plaats van ronde balletjes meer een soort van langwerpige worstjes te maken van het croissantdeeg.

  3. Bak de croissant-tulband in het midden van de oven in ca 35 minuten goudbruin en gaar.


Lekker weekend!



3 opmerkingen:

  1. Hedwig en Stefan29 januari 2010 om 07:36

    Hallo Anneke en meiden !
    Wat een ontzettend goed idee om in elke kamer te gaan picknicken!!!! Mogen wij jullie idee "lenen"??? Dan gaan wij dit weekend ook een lekker picknicken! En smaakte de tulband? Lore ziet er superproffesioneel uit, een echt kokkin!
    Groetjes van ons allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu nog een foto van het resultaat!
    Want anders geloof ik niet dat het geen zwarte koek is geworden :-P
    Als ik t weer wat minder druk heb met mn studie, kom ik weer knutselen. Verheug me dr op!
    Knufs.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...