zondag 31 januari 2010

The Green Girls: IJsstenen

Als fulltime thuisblijf-mamma hoeven onze meiden niet naar een buitenschoolse opvang. Dat is op zich natuurlijk prima, ware het niet dat de BSO op onze school wel erg leuk is; er is namelijk een Buiten-BSO, waar de kinderen standaard - weer of geen weer - de hele middag naar buiten gaan. Ik vind dat een geweldig concept, maar om daar de kinderen nu voor weg te gaan brengen... dat vind ik ook wel een beetje ver gaan. Zelf maar iets organiseren dus. En iets vastzetten, want ik merk dat als ik iets niet op de agenda zet, het te vrijblijvend is, en er altijd wel de een of andere smoes is waardoor ik iets niet doe. Dus vanaf de carnavalsvakantie staat er om de week een Groene Middag op de planning. Mèt andere kinderen, want dat hoort volgens onze meiden bij het concept van een BSO; dat je niet alleen met je eigen mamma naar buiten gaat. Samen met twee andere mamma's en hun kindjes zijn wij vanaf dan om de week een hele middag op de hei of in het bos, of bij een riviertje of ... : lekker ontdekken, spelen, kliederen.


Om de week dus een Groene Middag, maar wij als 'Green Girls' willen eigenlijk wel iedere week een hele middag naar buiten en omdat we niet zo heel klein meer zijn, kunnen we ook best tegen wat kou. Dus gingen we al eerder een middag naar buiten met een paar prachtige ijsstenen:


Foto's nieuwe huis, sneeuw, taartje 712


Ze zijn heel eenvoudig te maken door een paar (water-) ballonnen te vullen met water dat je gekleurd hebt met levensmiddelen kleurstof:


Foto's nieuwe huis, sneeuw, taartje 711


Foto's nieuwe huis, sneeuw, taartje 714 Een nachtje in de vriezer, openknippen en voilà, met deze gekleurde ijsstenen geef je weer een hele nieuwe draai aan de witte wereld!

Wij hebben ze tijdens het sleeën van de sneeuw'berg' af laten rollen om te zien hoe ver ze kwamen. En we hebben er een soort van mandala van gemaakt in de sneeuw door er een heel doolhof van heuveltjes omheen te maken. In een meer bebost gebied zou je ze natuurlijk ook goed kunnen verstoppen.


Een aanrader voor een Groene Middag in de sneeuw: neem een thermosfles met warme chocolademelk mee en blijf (ook zelf) in beweging. Genieten!3 opmerkingen:

  1. Wat leuk zeg zo'n groene middag.
    Lijkt me echt een goed idee. Vooral dat inplannen. Je komt er gewoon vaak niet aan toe. van plan om straks, morgen, zondag lekker naar buiten te gaan samen maar vullen de dagen zich vanzelf vol.Ik ga zo gelijk een groene middag in mijn agenda zetten.Ik heb er helemaal zin in!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een goed idee! En herkenbaar; als je iets niet vastlegt, gebeurd er niks met je goede plannen. Dan is de bank veeeeels te lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...