vrijdag 12 december 2008

Snelle kerst...

Dit jaar begint de kerstvakantie al op 20 december. Voor mijn gevoel erg vroeg; de Sint is nog maar net weg, of het huis mag alweer omgetoverd worden. Niet dat ik dat nu zo erg vind overigens, maar tijd om even adem te halen tussendoor was toch ook wel prettig...


Al voor 5 december vierden de kinderen op school eerste advent (lees daar hier meer over) en ook thuis hebben we een adventstorentje met vier kaarsen:


Adventskaarsjes


Op de onderste verdieping de stenen, daarboven wat dennentakjes die het plantenrijk symboliseren. Daar komen dit weekend de dieren bij en daarna komen de mensen (uiteraard zijn dat Jozef, Maria en het kindje Jezus). Ik heb al een paar mooie kerststerren gefröbelt volgens de tutorial die ik hier vond, maar ik heb ze nog niet opgehangen... Ben namelijk ook al bezig geweest met de seizoenstafel in kerstsfeer te brengen:


Seizoenstafel kerst


Hasse heeft me daar heel goed bij geholpen! Maar ook dit is nog niet helemaal af, getuige de kale herder... Voor een ander hoekje van de kamer heb ik al wel twee denneboompjes geknutseld:


Knus


Gisteravond ben ik de hele avond bezig geweest met het haar van Hasses 'oude' pop te restylen. Het is een pop van Haba, met van dat chenille haar en dat laat altijd zo los... Op zich zat het wel stevig aan het hoofd vast (het ging er in ieder geval erg moeilijk vanaf ), maar er waren ook veel plekken waar je alleen nog een wit touwtje zag in plaats van dik geel haar :S. Anyway, Hasse heeft het er voor het grootste gedeelte vanaf geknipt, ik ben vervolgens met een tornmesje aan de slag gegaan om het er helemaal af te krijgen. En toen kon het nieuwe kapsel erop... Ik heb de tutorial van Meike van Craftysheep gebruikt om Sterre nieuw bruin haar te geven en dat is goed gelukt!


Before:                                            After:


Zeemeerminnenstaart  Nieuw haar! 


Het is echt dezelfde pop, heel anders hè?5 opmerkingen:

 1. zo heeft Sterre meer iets van jou vind ik! wat dapper trouwens dat je het hebt gedaan, haar eraf en dan opnieuw, ik weet niet of ik het had gedurfd hoor! En een hele mooie seizoentafel hebben jullie weer, met je mooie achtergrondschilderij erbij:) En ja, ik heb ook moeite met de snelle gang van de feesten, inderdaad geen adempauze, je ziet het hier ook op school, op de peuterspeelzaal, en ook in de winkels natuurlijk. Voor Sinterklaas heb je een tijd van gekte, en dan is het allemaal heel abrupt weg...maar dan doe je weer allerlei dingen voor de Kerst..En na Kerst vieren wij op oudejaarsdag de verjaardag van Natan, mijn zoontje...Ik ben nu al een beetje moe (van binnen niet hoor!):)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een echte make-over! Knap gedaan van jou, zeg.
  Jouw seizoenstafereeltjes, daar kan ik toch altijd zo van smullen. Spijtig dat de foto met de kerstboompjes zo donker is... zijn ze van vilt gemaakt?
  Wel, hier is het eventjes wat rustiger geworden. We hangen elke dag een adventsvlokje of hartje op zondag, en de geschenkjes ja, daar heb ik wel een deadline voor die veel te snel dichtbij komt. Het versieren voor kerst lijkt dit jaar uitgesteld te worden. En dat is wel zo leuk, moet ik toegeven. Even rust na de sint en dan volle bak genieten van de volgende periode.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee! Wat is het nieuwe haar leuk geworden zeg! Erg goed gelukt! :)
  En je seizoentafel is zoals altijd weer geweldig. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt zo lief!
  Ik vind je blog super, vandaar een award voor jou. Kijk maar op mijn blog
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat mooi weer allemaal!!
  wat staat daar voor leuk boek ??

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...