woensdag 10 december 2008

Pepernoten, pakjes en 'poëzie'

Zoals beloofd de sfeerplaatjes van het heerlijke avondje, want dat was het echt! Heerlijk tempo (1,5 uur gedaan over het uitpakken van 1 zak cadeautjes, inclusief het voorlezen van de gedichten bij alle pakjes, dat is beter dan 5 zakken voor 7 kinderen in 1 uur tijd...) Het plan dat de Sint en ik bedacht hadden verliep goed, alleen de kids vonden het toch wel erg spannend (lees: Fenne zat weggedoken in een hoekje toen het licht weer aanging en Hasse en Lore zaten aan het vloerkleed vastgelijmd...). Toen eenmaal het licht weer aan was en ze de pakjes zagen was de schrik uiteraard al weer snel verdwenen (Maar het licht gaat niet meer uit, hè mamma? Nee hoor, schatje)


We begonnen de avond met een overheerlijk verrassingsgerecht dat Jan maakte: gepofte appels gevuld met tofu-gehakt in een jasje van bladerdeeg. Konden we de avond meteen al beginnen met uitpakken!


Pakjes-avond diner


Pepernoten, pakjes en 'poëzie' 


Zoek de cadeautjes


Op de onderste foto kun je, als je toevallig een vergrootglas bij de hand hebt nog drie niet eerder vertoonde cadeautjes ontwaren: links op de foto, op de bank, staat de houten auto die Lore heeft gekregen (het enige cadeau voor de kids dat niet tweedehands of zelfgemaakt was). Rechts op de foto zie je De Pop die Hasse kreeg in de door mijn moeder genaaide outfit (thanks mam!). Links onder in de hoek zie je een flintertje van de poppenwagen die Fenne heeft gekregen.


Hieronder nog het dekbedje, matrasje en kussentje dat ik maakte voor de poppenwagen:


Poppendekbedje


En tot slot de schatzakjes die Hasse en Fenne op school van de Sint hebben gekregen. Bij ons op school is het gebruikelijk dat de ouders zelf de cadeautjes maken voor de kinderen. De school bedenkt een idee en levert (het grootste deel van) de materialen, maar ieder kind krijgt dus een heel persoonlijk cadeautje. En omdat ik al zo druk was met alle cadeautjes voor hier thuis en het cadeautje van school niet zo heel moeilijk was is Jan achter de naaimachine gekropen! En het resultaat mag er zijn, nietwaar? De versieringen heb ik er zelf nog opgemaakt (nadat ik voor het eerst met transferpapier op stof heb 'geprint' en met het strijken de tafel een beetje te enthousiast heb bewerkt...). In de zakjes zaten goudgeverfde sjoel- en damstenen en (bij verrassing ook nog goudkleurige steentjes, ook de Sint zelf weet blijkbaar niet alles...)


Schatzakje Fenne  Schatzakje Hasse


Binnenkort weer foto's van advent, van het nieuwe haar van Hasses pop (die je op de foto met het dekbedje nog met haar oude kapsel en haarkleur ziet), van de seizoenstafel... Ik heb nog niet stilgezeten :D2 opmerkingen:

 1. Wow, wat bijzonder zijn jullie zakjes! Zo romantisch, met dat platje erop! Echt mooi, hoor!
  De zak die Lucas heeft gekregen van Sint is totaal anders! Het is leuk om te zien hoe je van dezelfde "basis-pakket" dingen zo verschillend kunt maken!
  Wat een bijzonder Sinterklaas-feest hebben jullie gehad!
  Liefs, Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jan is echt een man die alles kan! Eelco zou moeite hebben de draad te rijgen. En dan doe ik het alweer.
  De pop is prachtig!
  Groetjes, ook van Ellen

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...