donderdag 6 november 2008

Zo ... zo...

Zie hier het resultaat van de 'ondernemersdrang' van mijn zus Lizette en mij:



De_winkeljuf_in_haar_winkeltje



De meiden zijn een eigen winkeltje begonnen...! Tsja, zo moeder, zo dochter. Zo tante, zo nichtje, nietwaar?



Toen de meiden zagen dat onze wandelwagen niet meer in de gang stond, werd meteen het bestemmingsplan van ons huis gewijzigd; wat eerst nog de parkeerplaats van de wandelwagen was, is nu een winkelpand geworden! We hadden al eens eerder een winkeltje op deze plek (lees er hier meer over) en met dat beeld blijkbaar nog in hun gedachten werden de tafeltjes, mandjes en verkoopbare spullen naar de gang gesleept. Op de kruk staat een houten poortjes-ding dat als kassa fungeert, en het houten blokje ervoor is een pin-apparaat. Ja, de dames zijn goed op de hoogte van de mogelijkheden van een moderne winkel!



(Bovendien is met pin betalen ook veel gemakkelijker, want dan hoef je niet te rekenen... Hasse: "Dat kost dan 8 euro." Ik betaal met een briefje van 5 en van 3, waarop Hasse mij onzeker aankijkt; wat moet ze hier nu mee? "Tel maar bij elkaar op, hoeveel is het dan?" zeg ik. "Acht euro" rekent Hasse uit, "dus het klopt." Maar als ik even later de winkel uitloop vraagt ze me of ik de volgende keer toch maar weer wil pinnen...)



De ontwikkelingen in mijn eigen Verwonder-Winkeltje gaan langzaam, maar er gebeurt wel het een en ander. Ik heb eigenlijk al een webwinkeltje opgezet, maar dat is nog niet te bezoeken omdat er nog niks instaat. Ik moet namelijk eerst nog wat dingetjes uitpuzzelen (en uitzoeken voor mezelf hoe ik een en ander wil vormgeven) en dat vind ik moeilijk, maar gelukkig heeft Merel van Lol met Wol aangeboden om me daarmee te helpen. Lief hè?  Ik heb m'n foto-flip-over-presentatie-dingetje trouwens ook al naar een paar 'gelegenheden' meegesleept, en ik moet zeggen: dat bevalt me goed; mensen kunnen mijn knutselwerken zien, ik heb een aanleiding om over de Verwonder-Winkel te vertellen, maar ik kan m'n verhaal ondersteunen met de plaatjes. 't Is voor mij een handig hulpmiddel om wat dapperder te zijn over m'n projecten...!



Wat zit er in de pijpleiding? Een tutorial bloemen vilten (binnenkort hier op m'n blog) en een workshop kerstballen vilten op donderdag 11 december.



Tot binnenkort in Verwonderland!



2 opmerkingen:

  1. Ben benieuwd naar je winkeltje! Bij welke firma heb je 'em geparkeerd?
    Moeilijk is dat hè, je eigen producten aanprijzen!! Ik voel me ook altijd een beetje stom als ik moet vertellen dat "ik poppen maak". Terwijl poppen maken wel het allerleukste is wat ik ooit maar zou kunnen doen, dus waarom zou ik er niet met trots over mogen vertellen? De mens is een vreemd wezen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. What a cute little shop your girls made!

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...