zaterdag 13 september 2008

Wij zijn dol op de heide!

Gisteren was het heerlijk weer; misschien wel de laatste mooie zomerdag? In ieder geval te mooi om thuis nuttige dingen te gaan doen, dus daarom ging ik met de meisjes naar de heide. Hasse en ik op de fiets, Lore en Fenne voor- en achterop en hóp, naar het ven! Daar waren de kleren al snel nat, en hun lijfjes èn kleren al snel enorm smerig (want ze gingen met z'n allen -nat als ze waren- door het zwarte zand rollen... Héérlijk...!) Lore rolde zich na het afspoelen en afdrogen ook nog eens door wat kleine takjes, dus die hebben we maar als bosjesvrouw meegenomen naar huis, alwaar ze linea recta onder de douche verdwenen.Mozaik_van_een_mooie_heidemiddagDit zijn de middagen waar ik het voor doe: Lekker buiten zijn, genieten van de natuur en vooral van elkaar. Rijstwafels en drinken in de rugzak. Ontdekken, spelen, kliederen. In bomen klimmen, modder tussen je tenen voelen. Vies worden mag. Nat worden ook. Geen huishouden dat je afleidt. Klein knutselwerkje mee. Op zulke momenten voel ik me op-en-top moeder omdat het me daar het beste lukt om er helemaal voor ze te zijn. En dat weten de kinderen ook:"Mam, wanneer is het weer mooi weer?"4 opmerkingen:

 1. En vandaag werden we doornat van de regen. Mijn kleinste wilde persé met de auto naar een vriendje gebracht, en anders niet. Mevrouw de middelste huppelde met mij door de regen en kreeg natte tenen. Vond ze heerlijk.
  Maar een paar dagen zoals gisteren, voor de afwisseling? Ik doe het ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dus toch lekker van het mooie weer genoten..?!! Goed zo!!
  Prachtige foto's! Ook die van Hasse's verjaardag! Superleuke onderwatercakejes en "aquaria"..! Wat hebben jij en Jan toch drie beeldschone meisjes!!
  Ben vandaag sinds 7 jaar weer eens achter het naaimachine gekropen... Na even opstarten, tot twee keer toe dingen verkeerd om naaien (jaja, ik ben een natuurtalent!!) heb ik toch een middeleeuws hemd in mekaar geflansd...! Nu de afwerking nog met de hand en klaar!
  Het verdient geen schoonheidsprijs, maar ik ben apetrots!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmm, dit lijkt wel de Kalmthoutse heide ... ?
  Heerlijk, hè, die wisseling van de seizoenen ! Zo'n seizoenstafel wil ik toch ook eens maken, ooit ;-)
  Groetjes, I. (Tarte Tatin)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...