woensdag 30 april 2008

Kleine meisjes worden groot...

En als kleine meisjes groot worden, moet er verhuisd worden... Was ik net klaar met de boel beneden verbouwen, ben ik boven aan de slag gegaan. Eigenlijk stond De Grote Beddenruil gepland voor september, als Hasse 6 jaar wordt. Dan zou de nieuwe kamer haar verjaardagscadeau zijn. Maar zoals het bij ons wel vaker gaat, ging ook dit weer sneller dan we eigenlijk gepland hadden... En om in september, bij de start van het nieuwe schooljaar zo'n verhuizing te doen, was misschien ook niet zo'n strak plan (ik zag al slapeloze nachten voor me, ontregelde kinderen, ontregelde ouders...) Bovendien gaat Fenne na de zomervakantie ook naar school, dus dat is denk ik al verandering genoeg voor ons allemaal. Anyway, Hasse vond het een prima idee toen ik voorstelde om al eerder een nieuwe kamer te realiseren. Ze vond het zelfs niet erg als ze op haar verjaardag dan geen cadeautje meer van ons zou krijgen... Toch ging de hele verhuizing nu nog sneller dan gepland, want een vriendinnetje van Hasse zou komen logeren, en wat is er nu leuker dan samen op je nieuwe kamer slapen? De verbouwing moest dus snel gebeuren, vond ik (of waren mijn verhuis/verbouw-hormonen nog iet uitgeraasd van het werk was ik de afgelopen weken beneden heb gedaan...?).



En zo begon ik zondag aan 'Het Werk'; allereerst de kledingkasten uitgemest, kasten omgewisseld. Dat lijkt altijd een werkje van niks, maar als je bekijkt in welke categorieën de kleren onderverdeeld moeten worden, dan begrijp je vast wel dat ik daar een hele dag mee bezig ben:



  • Kleren die nog passen en geschikt zijn voor het komende seizoen


  • Kleren die nog passen maar niet geschikt zijn voor het komende seizoen en die bewaard moeten worden


  • Kleren die nog passen maar niet geschikt zijn voor het komende seizoen maar die niet meer leuk zijn, maar nog wel goed genoeg om iemand anders mee te verblijden


  • Kleren die niet meer passen maar wel bewaard moeten worden voor de volgende in de rij


  • Kleren die niet meer passen en die ook niet meer leuk zijn, maar nog wel goed genoeg om iemand anders mee te verblijden


  • Kleren die niet meer passen en die nog wel leuk zijn, maar die niet doorgeschoven kunnen worden naar de volgende in de rij (want er is geen volgende in de rij). Sommige van deze kleren wil ik wel uitlenen maar ook graag terugkrijgen wegens goede herinneringen... Andere van deze kleren zijn om weg te geven


Dat betekende dus een dagje sorteren, passen, denken, zakken volstoppen en voorzien van kledingmaat, leeftijd en seizoen, tassen vullen voor deze en gene om geleende kleren weer terug te geven, transport naar de zolder starten... Een hoop werk dus, maar: Hei ho, hei ho, het werk is weer gedaan! De kleren liggen in de goede kasten!



Zondagavond werd er alvast een test-sessie gehouden: Hasse mocht alvast een nachtje met matras in de nieuwe, nog lege kamer. Omdat Lore ziek was, ging zij nog niet naar haar nieuwe grote bed (er was trouwens ook nog geen matras), maar mocht zij met haar ledikantje op onze slaapkamer slapen (Dat was een errug volle slaapkamer, maar wonder boven wonder paste het!)



Maandag volgde stap twee van de verhuisplanning: een ritje naar de ikea. De avond ervoor alvast voorgeshopt op het net (om de winkeltijd te bekorten) en op de dag zelf de auto volgestouwd met spullen. Uitladen. Naar boven sjouwen. Opbouwen/in elkaar zetten. Bed opmaken. Decoratie van zolder halen. Kamer opleuken. Klaar! (Nou ja, de basis is klaar. Het echte opleuken moet natuurlijk nog beginnen...)



Img_1142_4   



En zo stond ik dinsdag aan het ledikantje. Mijmerend over 'de goede oude tijd'; toen er nog kleine frummelige mensjes in het bedje lagen, over hoe dat nu ineens voorbij is. Weer een periode afgesloten; kleine meisjes worden groot... 't Is maar goed dat er leuke en mooie dingen voor in de plaats komen! Want dat gebeurde: Hasses vriendinnetje arriveerde en het werd een gezellige logeerpartij (gelukkig met voldoende slaap)!



Crop_img_1142



De dames werden uitgeslapen wakker en na een ontbijt dat bestond uit de overgebleven pannenkoeken van gisteravond, voelden ze zich nog steeds als oude vrouwtjes die getooid met stokken en koninginnedag-kroon rondstrompelden in onze tuin...



Img_1148



Wat ging er verkeerd??? Misschien komt het goed als we naar de koninginnemarkt gaan...



4 opmerkingen:

  1. they are like little garden pixies :^)
    the garden is just starting to wake up here .. can't wait to get out & work in it!
    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hasse, Proficiat met je nieuwe "grote-meisjes-kamer"..!!!
    Ja, wat een werk, mams! Ik zie er al tegenop om onze kledingkasten onder handen te nemen..! (hihi!)
    Kzie je gauw!
    Liefs!!!!XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een echte grote meiden kamer Hasse !! Ziet er al erg leuk uit, amai en je mama vertelt dat de aankleding nog moet beginnen, wauw dat zal nogal een pracht kamer worden. Ben benieuwd wat voor leuke ideeën jullie hebben.
    sweet dreams !!
    Lieve groetjes ,Mama Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kei gaaf hoor Hasse, jou nieuwe bed.
    Je kunt nu met je verjaardag mooie spullen vragen voor je kamer. Geniet er maar vast van. Kusjes van Oma

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...