vrijdag 15 oktober 2010

Verwonder-moment: Egel in de tuin!

IMG_5038 


Afgelopen maandag stond ik om 6.15 uur 's ochtends in de keuken de boterhammen te smeren voor de komende dag. Omdat Jan heel vroeg weg moet en ik ook zijn lunch klaarmaak, neem ik nooit de tijd om vóór het smeren mijn lenzen in te doen. En dus ben ik inmiddels heel bedreven om chocoladepasta op witte boterhammen te smeren en op de tast mijn favoriete appelschilmesje te vinden. Maar afgelopen maandag was het niet zo handig om geen lenzen in te hebben, want ik hoorde buiten vreemde geluiden... Al turend vanuit de verlichte keuken naar de donkere tuin zag ik iets lichts op de grond liggen met een bolvormig donkere vlek erop. (Ik zag het dus nog slechter dan op de foto) Het leek wel een... egel! Ik Jan geroepen. Jan naar beneden. 't Is inderdaad een egel! Ik naar boven. Lenzen in. Weer naar beneden. Inderdaad een echte egel! Een egel in onze tuin!
Het lichte op de grond was een zakje pelpinda's dat Jan buiten had laten staan en waar de egel zich te goed aan zat te doen. 's Avonds kwam Hasse uit bed omdat ze droomde over een egeltje met bloempjes op zijn stekels (...) en ze hoorde iets vreemds buiten. En daar zat ie weer! En de ochtend daarna ook weer! Ik heb de kinderen nog nooit zó snel uit hun bed gekregen! (Ik hoop dus dat 'Ollie', zoals de egel inmiddels genoemd is, iedere ochtend bij ons komt ontbijten ;-)4 opmerkingen:

 1. Wat leuk!!!! Tip: geef Ollie geen melk, want gaat-ie van aan de poepert... Wat ze heerlijk schijnen te vinden is kattenvoer...!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eh, waren die doppinda's geen vogel voer ?
  Trouwens: een leuke vervolgmail op 'prikkeritus"!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hedwig en Stefan17 oktober 2010 om 12:50

  Laten we hopen dat jullie "nieuwste aanwinst" Ollie, een blijvertje is,... goed voeren, dan komt ie vanzelf steeds terug! Dieren zijn volgens mij wat dat betreft redelijk instinctief..
  Veel plezier met elkaar!!
  P.s. hou 'm wel buiten, want in zijn vacht zitten nog veel meer diertjes-die-je-niet-binnen-wilt-hebben! hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En over een Egel-overwinter-hotel hoef ik jullie als Ivn-ers natuurlijk niks meer te vertellen... ;-)
  Dat ie maar lang mag komen scharrelen!!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...