maandag 18 oktober 2010

Na 15 jaar trouwe dienst...

Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je zo verknocht bent aan iets dat lelijk en versleten is, maar ach, het zit nog goed. Ik in ieder geval wel. En hoewel ik met mijn verjaardag (in april) al geld had gekregen voor nieuwe sloffen, had ik nog steeds geen nieuwe (want in de zomer zijn er bijna nergens sloffen te koop). Toen ik eindelijk zelf ook ècht vond dat ik toe was aan een nieuw paar, wist ik niet welke ik moest kiezen... Haflingers, nets als Jan en de meisjes? Maar welk model? En moest het iets vergelijkbaars zijn met wat ik had, of juist iets heel anders? Tsja, en wat vind ik eigenlijk belangrijk aan een slof? Pfoeh...
Sloffen moeten warm zijn. Sloffen moeten lang mee gaan. Sloffen moeten eigenlijk overal bij staan (en niet zoals m'n oude overal niet bij staan) (maar het moeten wel echte sloffen zijn en geen modieuze . Op een daadkrachtige dag, hakte ik de knoop door en bestelde een paar Haflinger Snowbirds met een kurken zool (=extra isolatie) en gevoerd met zachte schapenwol. Mmm, lekker warm!


IMG_5041 IMG_5042

Met deze nieuwe sloffen moest ik denken aan een speech die ik lang geleden (toen ik eindexamen deed van de havo) hield over 'De Schoen'. De speech ging over de schoen als symbool voor een nieuwe stap in je leven, voor een nieuwe activiteit. Wat zouden deze sloffen me de komende 15 jaar brengen? In ieder geval warme voeten, hihi!3 opmerkingen:

 1. Die zien er heerlijk uit...!!! Ik heb vorig jaar ook zo'n diepte-investering gedaan voor een paar schapenwollen sloffen: heerlijk warme voetjes..!!! Als ik nou ook nog eens om door het leven te "sloffen" i.p.v. te rennen...?!(vooral in mijn hoofd dan, he..!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hedwig en Stefan18 oktober 2010 om 22:15

  Wat goed zit en lekker warm is moet je niet veranderen! zeg ik maar heel bescheiden hoor..haha.
  Ze dienen het doel, wat wil je nog meer?!
  Ze hoeven niet perse "aantrekkelijk" te zijn,..ik neem aan dat ze voor lekker thuis zijn? dus... hebben en houwen !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hoor, een hele oude ochtendjas, totaal versleten maar zat zo lekker. Nu toch maar een nieuwe gekocht.
  Ik draag in huis altijd mijn teva sandalen i.p.v. pantoffels.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...