woensdag 16 juni 2010

Regenboog cake

Fenne tracteerde vorige week op regenboog cake. Ik had dit idee al een tijdje in mijn hoofd, maar had nog nooit een regenboog cake gemaakt. En hoewel het de bedoeling was dat de kleuren in laagjes gebakken zouden worden, is het psychedelische effect dat er uit de oven kwam eigenlijk nog veel mooier...


IMG_4519


Hoe maak je ook zo'n regenboog cake? Maak gewoon cake beslag zoals je dat anders ook doet. Verdeel het beslag nu in 6 gelijke delen over 6 bakjes. In elk bakje doe je een ander kleurtje levensmiddelenkleurstof. Ik gebruikte de Wilton Icing Colors die ik kocht bij de Leukste Taartenshop. Je hebt van ieder kleurtje maar een heel klein beetje nodig. Goed door het beslag roeren en de verschillende beslagkleuren laag voor laag in de volgorde van de regenboog (=rood, oranje, geel, groen, blauw, paars) in een ingevet cakeblik doen. Als je de cake ca 5 kwartier bakt op 160 graden Celsius, krijg je als het goed is net zo'n plakjes cake als hierboven. Doordat de buitenkant van het beslag sneller opwarmt dan de binnenkant, rijst dit eerder waardoor de leuke vormen in de cake ontstaan. De cake smaakt overigens gewoon normaal, maar eet er liever niet te veel van als je gevoelig bent voor kleurstoffen.


Ik wens je een kleurrijke dag toe!



2 opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...