vrijdag 17 juli 2009

De storm is begonnen!

Het leek een luwte tussen twee stormen. Je kunt in ieder geval wel stellen dat het hier erg (wind-)stil was, maar achter de schermen... oei! Daar heeft het flink gewaaid en het Grote Klussen is nu ook echt begonnen! Ik wil jullie heel graag foto's laten zien, maar gun mezelf niet de rust om daar de tijd voor te nemen, dus dat houden jullie van me tegoed. Voor nu in ieder geval een geschreven update:


* Afgelopen maandag hebben we officieel de sleutel gekregen. Omdat we al een maand onofficieel de sleutel hadden, hebben we de afgelopen tijd al mensen laten komen om dingen te meten en te bekijken; dat scheelt veel tijd, want daardoor kunnen de bouwvakkers snel aan de slag.
* Omdat we ons huis met inboedel hebben gekocht hadden we eerst nog flink wat werk om alle mooie dingen uit te zoeken en het minder mooie apart te zetten. Daar hebben we ons het afgelopen weekend mee vermaakt; de hele zolder leeggehaald (inclusief de piepschuimen isolatie die tegen de planken was gespijkerd), een bruin eiland gecreëerd van spullen die naar de tweede kans mogen, de vuurdoorns in de voortuin verwijderd, spullen van ons oude huis naar de stort gebracht en spullen van ons oude huis naar ons nieuwe huis gebracht. 't Was een hele klus, maar na twee dagen hard werken (thanks voor alle hulp!) was alles gesorteerd en was er ineens héél veel ruimte...!
* Wat ook leuk was: op zolder hebben we de originele deurtjes, aftimmeringen en architraves van onze originele doorgeefkast in de keuken teruggevonden; 't heeft zo z'n voordelen om een huis met inboedel te kopen!
* Afgelopen woensdag zijn er twee mannen langs geweest die ons bruine eiland van de kaart hebben geveegd, dwz: zij hebben uitgezocht wat nog verkoopbaar was in hun tweedekans-winkel en wat naar de stort kon. Vervolgens hebben ze alles meegenomen en was ons huis nog leger; wat een ruimte...!
* Vandaag zijn er bouwvakkers geweest om een gat in de betonvloer van de zolder te zagen en een nieuw gat voor de deur van Fennes kamer (die verplaatst wordt omdat we de badkamer willen uitbreiden)
* Vandaag zijn mijn pappa en ik de hele dag in de tuin aan het werk geweest om al een heel groot deel van de bomen en bijna alle struiken er uit te doen. Klinkt heel rigoreus, is het ook. En hoewel wij heel natuur-minnende mensen zijn, is/was dat wat er in onze tuin staat/stond echt dermate uit de kluiten gewassen dat het beter paste in een kasteelpark in plaats van in onze achtertuin. Gelukkig laten we ook nog het een en ander staan èn worden er zondag twee bomen uit onze oude tuin naar onze nieuwe tuin verhuisd... Spannend!
* Morgen gaan we met een 'legertje' helpers aan de slag om de grote lariks (van zo'n 60 cm doorsnede, hoger dan ons huis) om te doen en nog drie andere grote bomen en dan komt daar nog de uitdaging bij om zoveel mogelijk groenafval in één container te proppen; daar hebben we ook helpers voor. Dat wordt dus knippen en zagen en graven. Ik ben zo dankbaar en blij dat we zoveel lieve vrienden en familie hebben!!!
* Ondertussen gaat Jan morgen in onze oude tuin aan de slag om de moerbeiboom en de meidoorn uit te graven zodat we deze zondag over kunnen huizen.


Plannen voor de komende tijd:
* Volgende week donderdag (op de laatste schooldag voor de grote vakantie en de laatste dag van Hasse in de kleuterklas) wordt de vaste trap naar de zolder geplaatst.
* De maandag daarna gaat de loodgieter aan de slag om de CV aan te leggen.
* Mijn zus en schoonbroer gaan de electra vervangen/vernieuwen, mijn pappa gaat o.a. de badkamer uitbreiden en vernieuwen, er komen nog nieuwe, grotere dakramen, de zolder en kruipruimte moeten nog geïsoleerd en we willen nog heel veel uitzoeken...: welke tegeltjes en waar kun je die vinden? Welke kraan? Welke vloerbedekking? Welke kleur op de muren? Enz enz: onze vakantie wordt een bouw-vakantie dit jaar!


Tot slot: het is zó heerlijk om in ons eerste -echt eigen- huis te zijn! Het voelt echt fijn om daar te zijn en plannen te maken, en dromen te dromen en te genieten van het spelen van de meisjes (alsof ze het gewend zijn om daar te wonen, in een bouwkeet nota bene). I feel so blessed!3 opmerkingen:

 1. oooh wat een heerlijke plannen en heerlijke tijd. Geniet van het samenzijn ook al wordt er druk gewerkt met zijn allen ;-)
  Want zo'n verhuis brengt toch heel wat werkende, behulpzame en lieve mensen samen met maar één doel voor ogen : Jullie "eigen" huisje inrichten en klaarmaken.
  liefs
  Ilse
  xoxox

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend! Ben heel benieuwd naar de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De storm heeft enkele woudreuzen geveld!
  Er is heel hard gewerkt, de zon kan gaan schijnen in jullie tuin! En mijn meiden hebben het fantastisch gehad, we komen ook graag een keer verven!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...