zondag 19 juli 2009

De 'storm' heeft 4 reuzen geveld

Update van vandaag:


De vier grote bomen die nog over waren na de snoeipartij van mijn pappa en ik van vrijdag, zijn allemaal om! Het was vandaag een memorabele dag: • Ik heb ervan genoten samen te werken met zoveel lieve mensen! Er was een half leger aan helpers op de been; in totaal waren we met zo'n 18 man/vrouw/kind. De meisjes en de meiden van een vriendin hebben ook een hele poos enthousiast met takken gesjouwd (het liefst zo groot mogelijke, want "Daar krijg je spierballen van!") heerlijk om te zien hoe ze daar zo'n lol in hadden.

 • Mijn pappa heeft zich de hele dag in het zweet gewerkt met hakken en zagen en graven.

 • Mijn jongste zus, Lizette, heeft met de kettingzaag onze grootste reus in blokken gezagen en met de snoeischaar takken kleiner gemaakt.

 • Mijn andere zus, Marielle belde op dat ze nog kwam helpen en of we het goed vonden als ze een zelfgebakken warme chocoladetaart meebracht ("Geen probleem!")

 • Onze goede vriendin, Doremieke, had gezorgd voor een overheerlijke lunch met zelfgemaakte soep en zelfgebakken brood.

 • We hebben ontzettend gelachen toen Kees tot drie keer toe met zijn voet in de vijver stapte, maar zelfs met natte schoenen heeft hij ontzettend hard gewerkt.

 • Eelco heeft ervoor gezorgd dat al het snoeiafval keurig netjes in de 30-kubs container paste (waarvan we allemaal dachten dat dat nooit zou passen)

 • Mijn mamma en vriendin Marleen hebben ook nog een tijd mee takken en klein grut versjouwd. En mijn mamma heeft natuurlijk ook nog een deel van de dag voor de meisjes gezorgd en koffie gezet en avondeten gemaakt...

 • Katinka heeft de hele dag mee takken naar de container versleept.

 • Arjan heeft met de kettingzaag takken een kopje kleiner gemaakt en mijn pappa heel goed geholpen.

 • Arno is in de bomen geklommen en heeft alle bomen vakkundig omgedaan.

 • Brayen en David hebben een hele lastige, dikke wortelstomp van een enorme laurierstruik uitgegraven.

 • Jan heeft de hele dag spullen uit ons oude huis naar de opslag gebracht, spullen naar ons nieuwe huis gebracht, voor Lore (die ook in de vijver was gestapt) een nieuwe broek gehaald, de soep die over was bij mijn ouders in de koelkast gezet en hij is nu nog bezig om de bomen in onze oude tuin uit te graven.

 • Mark die de container heeft gebracht en weer heeft opgehaald.

 • Er zijn nog twee kinderen van 'heitje voor een karweitje' gekomen om te helpen. Zij vroegen gisteren of ze iets mochten komen doen, waarop Jan zij dat ze dan morgen (vandaag dus) wel terug mochten komen. Ook zij hebben flink lopen slepen met takken (en hun heitje van het jaar gehad volgens mij, want het was een hele happening met al dat zaagwerk)

 • En ik? Ik heb de boel zo'n beetje gecoördineerd, gezegd wat er gedaan kon worden, beslissingen genomen en vragen beantwoord (wat doen we nu eerst? wat doen we met deze knoest? is er al koffie?) en verder heel veel geknipt en gesleept. En nu ga ik onder de douche; zaagsel uit m'n haren wassen!


We hebben spannende momenten gehad toen de grootste boom (van zo'n 22 meter) omging. Er ging op dat moment zo'n adrenaline door m'n lijf, en ik vond het ook erg spannend om zo'n boom om te zien gaan, dat toen ie eenmaal lag ik even een traantje heb gelaten, gewoon van het loslaten van de spanning. Ik heb even staan te vloeken toen er een andere boom verkeerd omviel en de glazen plantenkas van de buurvrouw verbrijzelde. Gelukkig vond ze het niet zo heel erg en ging ze er erg relaxt mee om. Toevallig heb ik het hele gebeuren staan te filmen bekijk het filmpje hier (Ik weet nog niet hoe ik in youtube m'n filmpje moet draaien, maar geloof me, de boom viel niet omhoog...)


Het was een heerlijke dag, en het is heerlijk om te zien hoeveel ruimte (en zon) er nu in de tuin is. Zonder al deze harde werkers was dit ons niet gelukt! Ik ben zó blij dat we het realiseren van ons droomhuis kunnen beginnen met zo'n groep enthousiaste mensen; daardoor hangt er nu nog meer een positieve sfeer!


IEDEREEN DIE MEEGEHOLPEN HEEFT; BEDANKT!5 opmerkingen:

 1. WOW, een heel evenement in je tuin gehad. Fijn dat het nu gedaan is.
  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje wat een werk!
  Ben errug benieuwd naar de foto's....
  Heel veel klus(plezier?) nog toegewenst..
  groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. claudia Cier-Zniewski23 juli 2009 om 23:11

  Hi Anneke,
  moest toch effe komen kijken naar jullie vallende boom. Lijkt grappig, maar was het zeker niet op dat moment.
  Vertel trouwens Jan dat wij heeeeeeeeel !!!!!! erg blij zijn met zijn tip van werkspot. Hans heeft meteen werk (what's in a word) ervan gemaakt en wat opdrachten uitgeschreven. En ja hoor, de eerste aanbieder zijn al binnen.....live can be so easy......
  Als wij elkaar niet meer zien, fijne vakantie. Maar mss hebben de kinderen in de vakantie nog eens zin om met elkaar af te spreken, want dat is er de laatste weken weer niet van gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heerlijk , wat leest het fijn met je mee , ik zie het helemaal voor me , klinkt zo gaaf allemaal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...