woensdag 18 maart 2009

Tutorial eier-kaarsjes maken

Dit heb je nodig:




  • 10 eieren (met witte schaal)
  • Mes, liefst met kartels

  • Lepeltje

  • Twee schaaltjes

  • Nieuwe kaars-lontjes (te koop in hobby-winkels)

  • Pan met water

  • Leeg conservenblik

  • Ovenwant

  • Kaars-restjes (met nieuwe kaarsen kan natuurlijk ook, maar met restjes is dit helemaal een goedkoop knutselwerkje)

  • Cocktailprikkertjes


En zo maak je de eier-kaarsjes:



  1. Kook flink wat eieren.

  2. Snijd met een gekarteld mes de kapjes van de eieren en haal met een lepeltje het eiwit en eigeel voorzichtig uit de schaal.

  3. Het kapje kun je weggooien, van de eieren maak je natuurlijk een lekkere eiersalade.

  4. Zet de lege eierschalen terug in de doos en zet in iedere schaal een lontje (te koop bij hobbywinkels)

  5. Ondertussen doe je water in een pan. In de pan zet je een leeg conservenblik dat je aan een kant een beetje hebt samengeknepen zodat er een soort schenktuitje ontstaat.

  6. Vul het blik met stukjes kaarsvet. Doe het vuur aan en laat het kaarsvet au bain marie smelten. Let er wel op dat het blik niet omvalt in de pan, leg evt een deksel of steen op het blikje.

  7. Als het kaarsvet helemaal gesmolten is pak je het blik met een ovenwant uit de pan en schenk je het vet in de eierschalen.

  8. Omdat de was om de lontjes smelt in het hete kaarsvet, zakken de lontjes een beetje scheef. Om straks toch rechtop staande lontjes te krijgen, ondersteun je de lontjes met cocktailprikkertjes die je kruislings over de eierschalen legt.

  9. Laat het kaarsvet stollen en knip de lontjes evt wat korter (de lontjes op de foto zijn nogal lang, wat hele grote vlammen geeft). Et voilà! Dat is nog eens wat anders op de paastafel!


Ik heb 't nog niet uitgeprobeerd, maar volgens mij zijn de eier-kaarsjes ook erg leuk als drijfkaarsen, ze blijven namelijk -raar maar waar- gewoon rechtop staan!


 


Eier-kaarsjes



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...