zondag 15 maart 2009

De lente komt...!

Wij mensen zijn soms maar domme schepsels: terwijl in de winter de hele natuur zich in een diepe slaap- of rusttoestand bevindt, gaan wij maar door met doen alsof het zomer is: we staan op dezelfde tijd op, gaan op dezelfde tijd naar bed en vullen de dagen met dezelfde activiteiten als in de zomer (of in ieder geval iets vergelijkbaars dat net zoveel energie kost). Aan het einde van de winter merk ik dan ook heel goed: de batterij is bijna leeg. Februari wordt niet voor niets de sprokkelmaand genoemd. Zo half februari heb ik het eigenlijk al wel gezien, maar dan krijg je de carnavals-vakantie nog die er ieder jaar weer in slaagt om de batterij helemaal leeg te trekken. Een week lang de kinderen de hele dag thuis is op dat moment nèt iets te veel. Terwijl de natuur in stilte afwacht op het moment dat de zon aan kracht wint, wordt ons huis gevuld met drie bezige bijtjes die (misschien ook wel van winter-vermoeidheid?) hele dagen vullen met vliegen en zoemen. Volgend jaar moet ik dat toch eens anders aan gaan pakken... Een week familie-retraite ofzo; gezellig met z'n allen het klooster in. Rust! Stilte! Niks doen! Ahh, wat lijkt me dat heerlijk!


Maar dat zijn plannen voor volgend jaar. Dit jaar moet ik het gewoon nog even trekken met m'n half-lege batterij en wachten op zonne-energie. Gelukkig hebben we daar de afgelopen week al wat van gemerkt en dus vlogen mijn drie bijtjes vlug naar buiten om te genieten...


Eindelijk kunnen we weer naar buiten! Feeën-huisje Op een houten bruggetje.. 


... en elfenhuisjes te bouwen... en bruggetjes... en papjes te koken... en rond te racen met onze 'nieuwe' vondsten van de tweede kans: een krat op wieltjes en een 'hondje'; een plank met wielen eronder.
Ondertussen bleef ik binnen; want als er dingen veranderen in mij, dan moet het huis er meestal ook aan geloven. Zo hebben we de afgelopen week heel hard gewerkt om de zolder op te ruimen (daarover binnenkort meer) en de seizoenstafel kreeg weer een make-over:


Het vroege voorjaar op de seizoenstafel


Seizoenstorentje vroege lenteHet seizoenstorentje heb ik zelfs helemaal verbouwd hoewel je daar op het eerste gezicht misschien weinig van ziet, maar voelen kun je het in ieder geval goed: het wiebelt nu niet meer zo enorm. Met een mossig heuveltje en een bollenbrengster van atelier Loesewies (kijk bij Joydesign onder 'patroonbladen lente') komt het lentegevoel nu dan eindelijk ook naar binnen!3 opmerkingen:

 1. Het is zeker te merken dat het veel energie kost om alles nog op een behoorlijke manier te doen. Die paar zonnestraaltjes van de afgelopen weekenden waren dan ook meer als welkom!
  Wat is je seizoenstafel weer mooi geworden!
  Het torentje vind ik ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa....lekker, die lente!!! Ik wacht op de eerste kippeneitjes... Nog geen gesignaleerd, al vraag ik me af of de drie dikke diva's dit jaar nog gaan leggen; ze zijn al "oud"... (4 jaar). Misschien het "kleine" kipje? Leggen die van jullie al?
  De drie bijtjes zijn nu mijn mooie bureaubladachtergrond..!
  Harples was geweldig!! Dat wordt flink oefenen...! (auw!Haha!)
  Liefs, Eefke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aan de ene kant is de lente wel weer lekker, maar ik ben toch nog in de stemming voor echte wollen truien en sneeuwpoppen, ik kan er echt niets aan doen...
  Maar mijn zonen zijn nu de hele dag lekker aan het buitenspelen en zitten 's avonds met rode wangen een kopje thee te drinken..

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...