woensdag 25 februari 2009

Kleine meisjes worden groot...

... en dat gaat wel eens (of heel vaak?) anders dan je verwacht...


Zo heeft Hasse al zo'n twee maanden een heel klein beetje een losse tand. Telkens als we in de auto zaten (blijkbaar is dat er een goed moment voor) vroeg Hasse of ik nog eens wilde voelen, dus voelde ik telkens braaf. "Ja meid, hij zit nog steeds een beetje los, maar ik denk dat het nog wel een tijd duurt voordat ie eruit valt hoor"
En toen kwam de dag dat ze in de verlichte kamer aan mij vroeg of ik nog eens wilde voelen... Dat wilde ik nog wel een keer, maar nu kon ik er ook bij kijken... En wat zag ik daar? Zitten er gewoon twee tanden achter haar melktanden...!!! Wow! In eerste instantie waren we allemaal heel blij: Hasse heeft al twee Grote MensenTanden, cool! Even later kreeg ik toch ook wel een beetje de kriebels: zoiets had ik nog nooit gezien; nieuwe tanden die achter de melktanden klaar staan. Het is nu echt zo'n haaientanden-gebitje... Ik kan me nog goed herinneren dat mijn tanden er uit vielen en dat ik dan een tijd moest wachten tot ik de nieuwe Grote MensenTanden kon voelen die gewoon in het pas ontstane gat omhoog kwamen. Was dit wel helemaal normaal?
Gelukkig bestaat er dan zoiets als Google en krijg je terstond teksten èn plaatjes die je gerust kunnen stellen: dit komt vaker voor en de melktanden hoeven niet per sé getrokken te worden. Want dat was waar ik natuurlijk bang voor was: dat zo'n gruwelijke tandarts (ja, ik ben bang voor de tandarts...) in mijn lieve meisje haar gebit moet gaat worstelen... Dat moet toch helemaal traumatisch zijn voor een eerste tandarts-bezoek?
Nu hoor ik jullie bijna denken "Eerste tandarts-bezoek? Het kind is al zes!" Ja, het kind is al zes. En deze nalatige, bangebroekerige moeder heeft haar nog nooit meegenomen naar De Stoel. (Nou ja, drie jaar geleden dan, toen ik net voor Lore werd geboren nog eens ben geweest en daarna nooooit meer...) Gelukkig voor ons allemaal zijn Hasses in rijen opgestelde tanden wel aanleiding geweest om dan toch maar eens (na dringend advies van mijn twee beste vriendinnen) schoorvoetend een tandarts op te bellen en met klotsende oksels een afspraak te maken. Nu kunnen we er niet meer onderuit: op 24 april ligt de hele familie in De Stoel, maar ik hoop van harte dat die twee melktandjes er dan al uit zijn!


Kleine meisjes worden groot
En dat kleine meisjes groot worden, wordt nog eens onderstreept door haar Kikker-Diploma: nog maar 1 vis te gaan en dan op naar A!
7 opmerkingen:

 1. Hoe herkenbaar als mede-tandarts-foob. Ik sleep mezelf ook eens in de zoveel jaar naar de stoel (en na elke keer neem ik me voor elk jaar braaf te gaan, maar als de datum naderbij komt ...)
  Ik heb me weleens stiekem afgevraagd hoe ik dat zou doen als ik een kind had.... waarschijnlijk niet dus
  Ik wens jullie heeeeeeeeeeeeeel veel sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihihi, gekkie, mijn kinderen zijn dol op de tandarts. Hij kijkt snel-snel in hun mond en ze mogen alweer wat uitzoeken. Terwijl bij mij tandsteen verwijderd moet worden en nog vanalles. Ze komen dan steeds dichterbij, zo interessant is dat.
  Maar nu over mijn Sarahtje: zij heeft ook een tand uit! Met veel naar voor- en naar achtergeduw is die eruit gegaan, maar (hopelijk!) niet helemaal. Want in plaats van haar mooie witte gebitje, staat er nu een klein, rood tandje! Ze heeft geen haaiengebit, maar een vampier-variant. Brr.
  Ik ga er vanuit dat dit het groei-gedeelte van het melktandje is, en dat dit nog uitvalt. Maar ik zal gaan googelen. Had ik nog niet aan gedacht, dank je wel!
  Groetjes, tot snel een keer!
  Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik ben ook al 5 jaar niet naar de tandarts geweest. Ik ben niet bang, maar ik vergeet het gewoon altijd. Oeps. Olivia moet dus ook nog steeds.
  Ik ga mijn leven verbeteren..
  En zucht... kleine meisjes worden groooooot.
  lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoii,
  ik ken het, mijn oudste wisselde ook een paar tanden op die manier. Hij is nu 13 en ook bij een hoektand gaat het zo. Raar gezicht he ;)
  Fijne avond,
  -:: Groetjes Maris ::-

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, kleine meisjes worden groot..! Nou heb ik zelf geen "gewone" kids, alleen kinderen met een vachtje of veertjes...! (Hihi!). "Mijn" meisje Seniz werd woensdag alweer 13 jaar! Echt al een hele jongdame, maar eentje die gelukkig nog komt knuffelen, ook al is haar klasgenootje en vriendinnetje erbij...! Lief he?!
  Enne...de tandarts? Ik ga het liefst ook alleen als het ECHT moet...! Brrrr...!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Anneke,
  ze zijn er vanzelf uitgegaan gelukkig!
  Fijn weekend,
  -:: Groetjes Maris ::-

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hee, dat ging bij onze Liam exact zo! En er is niks geen tandarts aan te pas gekomen hoor. De voorste melktanden vielen er op den duur gewoon uit. Enne..ik ben een bangerik, maar Liam vind de tandarts tot nu toe reuze interessant ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...