zondag 25 januari 2009

Verwonderland 1 jaar!

Vandaag precies 1 jaar geleden begon ik met het schrijven van een blog (toen nog op blogspot) met de volgende regels:


Zo, daar ben ik dan! Eindelijk online... Ik loop al tijden rond met het idee om een website te beginnen, maar ik ben niet zo'n beginner... Ik laat me vaak in het begin al ontmoedigen door alle problemen die er misschien-wel-eens-zouden-kunnen-zijn, en dan begin ik maar gewoon niet. Want als ik iets doe, dan wil ik het helemaal goed doen en een website bouwen is nu niet echt mijn specialisme :( Toch blijft zo'n onbegonnen begin meestal in mijn hoofd rondzingen en op een gegeven moment gebeurt er dan toch iets mee. 't Is maar goed dat ik zoveel denk en droom 's nachts, want vannacht kwam ik ineens op het idee om geen website maar een weblog te beginnen. En dan niet zo'n perfectionistische blog als ik misschien wel zou willen, maar gewoon een leuke plek om te kunnen schrijven, dus bij deze; Ik ben begonnen!


Het afgelopen jaar is er super veel gebeurd: leuke dingen, minder leuke dingen, maar altijd met de nodige dosis natuur & creativiteit! Ik had van tevoren nooit gedacht dat ik nu hier zou zijn, en mede door al jullie enthousiasme en positieve reacties heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen. De afgelopen week was helemaal een feestje, een druk feestje mag ik wel zeggen, want er kwamen tijdens de feestweek iedere dag ongeveer 300 (!) bezoekers naar Verwonderland! Het was erg leuk om van jullie te horen en ik wil jullie bij deze bedanken voor alle felicitaties: Thanks! (Zei zij met een brede glimlach).


Vandaag:





  • 1 jaar Verwonderland



  • bijna 100 berichtjes



  • De laatste give-away



  • De Verrassing



Laten we maar met de give-away beginnen:

Roodkapje ma


Roodkapje, drie bomen, het huisje van oma en natuurlijk de wolf (maar die heeft zich op de foto natuurlijk net weer verstopt, de gluiperd...!) Dit setje zorgt gegarandeerd voor heel veel speelplezier (ik heb ook een setje voor de meisjes gemaakt; kon het natuurlijk niet maken om alleen maar dingen weg te geven...) Hoewel het huisje en het popje beschilderd zijn met niet-giftige verf, is het popje dermate klein (3,5 cm) dat de echte kleintjes nog even moeten wachten... Maar het is natuurlijk ook gewoon een heel leuk setje om naar te kijken (ook als je geen kinderen hebt!)


Dus: wil je kans maken op dit setje? Laat dan een reactie achter (klik simpelweg op 'reacties' onderaan dit berichtje, scroll naar beneden, schrijf iets op en vermeld daarbij je naam). De winnaar krijgt morgenvroeg bericht!


Meike van Crafty Sheep heeft het roodkapje setje gewonnen; het komt zo snel mogelijk naar je toe!













En dan nu: De Verrassing:


Vandaag is de officiële opening van de Verwonder-Winkel!


Heb je de hele week achter het net gevist en geen give-away gewonnen? Vanaf vandaag kun je terecht in mijn winkeltje om Happy Burts, houten handbeschilderde popjes en huisjes, bruidskoffertjes, pannenkoekjes en nog veel meer te bestellen!


Na heel veel fantaseren en twijfelen heb ik vorig weekend eindelijk de beslissing genomen om toch maar voor mezelf te beginnen, en zoals dat bij mij dan zo vaak gaat, gaan de dingen dan ineens heel snel: Afgelopen maandag heb ik me in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel, vrijdag zat ik bij de bank om een rekening te openen en vandaag gaat de boel dus 'on air'! Ik heb de hele week dan ook superhard gewerkt om de winkel op orde te krijgen, uit te vissen wat alle regels zijn als je een eigen bedrijf start, facturen opmaken, administratie opzetten enzovoorts enzovoorts... Heel leuk om te doen, maar ook ontzettend vermoeiend omdat het allemaal nieuw voor me is. En ik heb ook al wel gemerkt dat ik er beslist niet iedere week zoveel tijd in wil gaan stoppen, want hoewel de meisjes superlief gespeeld hebben de hele week (ik had ze uitgelegd dat mamma een eigen winkel gaat beginnen), miste ik het om er ècht voor ze te kunnen zijn. Want hoewel ik nu dus de trotse eigenaresse van de eenmanszaak Verwonderland ben, blijven de kinderen voor mij op nummer 1 staan (en dat moet geen gedeelde plaats worden!)


Maar nu genoeg geschreven: Ik heet je van harte welkom in De Verwonder-Winkel!


Banner verwonderwinkel










29 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd, met je éénjarig jubileum en je 1-jarig Verwonderland !
    Ik heb je site een tijdje terug ontdekt en zit het regelmatig te lezen, pure ontspanning ! ;)
    Ik kan me voorstellen dat je het allemaal erg spannend vindt.
    Maar één ding weet ik zeker : het gaat je vast en zeker lukken en je winkeltje wordt een succes, dat kan toch niet anders met zulke leuke, originele en oogstrelende dingetjes ? Ik kom in ieder geval wat kopen want ik beschik helaas niet over zoveel creativeit.
    Die roodkapje is ook weer helemaal leuk, echt je wordt bijna hebberig bij het zien van al die leuke dingetjes. :)
    Succes en een fijn weekend.
    Liefs, Mireille

    BeantwoordenVerwijderen
  2. van harte gefeliciteerd met het 1 jarig bestaan!! wat een moedige stap om je eigen winkeltje te beginnen. vast wel spannend.
    ik volg je blog al een tijdje en dit is pas mijn eerste reactie, maar ik las dat er heel veel met veel plezier je blog lezen. 300!! wat veel.
    roodkapje... smelt.... wat weer mooi gemaakt!!
    groetjes maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat gaaf dat je je eigen winkeltje hebt!! Ik kan me goed voorstellen dat je een drukke week achter d erug hebt..en tijd om te relaxen is er dus ook nog niet ;)
    Veel succes met je winkeltje, je zal er enorm veel plezier aan beleven denk ik!
    En je roodkapje is erg leuk!!
    Groetjes Dorith

    BeantwoordenVerwijderen
  4. jaja hier hebben we een hele week op moeten wachten, de ontknoping !!
    Ik heb genoten deze week, Anneke, om al je mooie spullen te zien en dan de winkel die opengaat. Heel veel succes.
    en euh mag ik nog een keertje meedoen met de give away? roodkapje heeft een speciaal plekje hier bij ons maar dat had je alvast wel gezien op mijn blog. Jouw setje is fantastisch !!
    Proficiat (nog eens ) met je blogverjaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik wist het, ik wist het, ik wist het!:) echt waar, vandaag was ik even aan het dagdromen en toen kwamen de woorden KvK bij me op, en een eigen winkeltje waarin men de mooiste dingetjes kan kopen, maar ik dacht tegelijkertijd, hee,dit is eigenlijk niet voor mij, want ik loop niet met deze plannen rond, maar het is dus toch waar, er IS een winkel geboren! Gefeliciteerd Anneke. Ten tweede, ik wilde je sowieso vragen, voor het geval ik dus niets win:) of je de mooie houten popjes ook op bestelling maakt, want ik wil zeker klant worden. Nu hoef ik niets meer te vragen:) Geniet maar van deze dag, en wees trots op jezelf...
    Bea

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anneke, heel hartelijk gefeliciteerd!!
    met je 1 jarig bestaan in blogland en met je winkeltje!!
    o ik smelt nu al bij het zien van die houten poppetjes!!
    heel veel succes!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh, Anneke, wat vind ik jou stoer! Maar dat wist jij al!
    In maar een jaar, en met drie kleine kinderen heb je dit voor mekaar gekregen!
    En...je hebt al klanten!
    Maar het verast mij niet, ik heb jou lang geleden verteld, de dingen die uit je handen komen die "leven", geen wonder dat ze zo'n indruk maken!
    Ik wens jou van harte HEEL VEEL SUCCES en je weet het:
    Je hebt het allemaal in je handen, zoals tot nu toe!
    Ik ben zo trots met mijn vriendin!
    Dikke kus, Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Crealieve Anneke,
    Bedankt voor 1 jaar inspiratie en vooral herkenning, op het gebied van plannen maken, gezinsleven, creativiteit en jezelf zijn. Ik leef graag nog een tijdje met je mee.
    meeleef groet
    Marty

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Anneke,
    Ook van mij gefeliciteerd met het 1-jarig bestaan van je weblog en natuurlijk met de opening van je winkel! Ik ben erg benieuwd hoe het nu allemaal precies gegaan is met het opzetten ervan en met al de bijbehorende rompslomp, maar daar mailen we nog wel eens over. :)
    liefs,
    Meike

    BeantwoordenVerwijderen
  10. He Anneke,
    wat een enorm goede zet, zeg, die webwinkel! Echt heel stoer dat je dat durft! Ik weet zeker dat het een groot succes wordt. En als we roodkapje niet winnen vandaag, dan denk ik dat we maar vast een bestelling plaatsen :)
    Liefs, Marijn

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Anneke !
    VAN HARTE GEFELICITEERD !!! zowel met jouw blog als met je nieuwe winkel !!
    Ik wens je alle succes van de wereld en ik hoop van harte dat je helemaal je ding gevonden hebt ! sowieso is het hartstikke knap met drie jonge kinderen toch maar eens even alles uit te zoeken en op te zetten!
    Heel veel succes van ons allemaal !
    Groetjes Stefan & Hedwig, Juriaan & Sebastiaan

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Proficiat! En een eigen winkel, heel leuk!
    Ook de blank houten poppetjes, dan kunnen we zelf eens aan de frobel!
    Met een echte Wolf in ons nest, doen we graag mee met de verloting.
    Fijne feestdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Proficiat met het eenjarig bestaan!!!!!! Ik ga zometeen eens lekker door je winkel lopen snuisteren.
    Groetjes en een fijne verjaardag vandaag!
    Miriam

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Anneke, winkeldametje en blogster: van harte!Een eigen bedrijf is heel erg leuk hoor! Ik heb nu al 15 jaar een KvK nummer en het is prima met kids te combineren. Aan een blog kom ik niet toe, kijken naar die van anderen wel gelukkig. En zo ook de jouwe, die mij als Vrijeschool moeder enorm aanspreekt! Ik ga zo even in je winkel kijken, wens je enorm veel succes!
    Son

    BeantwoordenVerwijderen
  15. He Anneke,
    Ik heb nog niet zo lang geleden m'n weg naar je blogje gevonden en ben al die tijd al een tikkeltje jaloers op wat ik zou dromen en wat jij ook echt doet !
    Mss neem ik daar op een dag wel een voorbeeld aan...
    In elk geval chapeau en nog veel pret op het internet !
    Dankje voor de vele leuke inspiratie bij het frutselen,
    Trui, (vrije school- en huis-)mama van Tuur(7), Renaat(5), Klaartje(3) & Linde(1).

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Proficiat met de eerste verjaardag van je blog én met de start van je winkel. Ik ben natuurlijk al eens gaan kijken en het ziet er allemaal leuk uit.
    En ik ga nog een keer mijn kans wagen voor de give away. Wie weet komt Roodkapje bij ons wonen...

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Gefeliciteerd met je eigen shop!
    Ik waag vandaag toch nog maar een kansje........

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Een verrassing is het niet meer, maar nu wel een feit: Proficiat met je mooie winkel Anneke en nog vele inspirerende, creatieve en rijke jaren toegewenst!
    Ik hoef niet mee te doen aan de give-away, want ik ben al een gelukkige winnaar, maar ik sta nu wel in het geboorteblogje van je winkel! Veel succes, liefs, Marleen

    BeantwoordenVerwijderen
  19. van harte gefeliciteerd met de opening van je winkel! ik hoop dat je er veel plezier aan gaat beleven.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dag Anneke, gefeliciteerd met je 1 jarig bestaan van je weblog en natuurlijk heel veel succes gewenst met je verwonderwinkel.
    Ik vind je idee van roodkapje het huisje en de bomen erg leuk gevonden , ben benieuwd naar alle mooie dingen die je nog gaat maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een mooie ontknoping; je bent een prachtige winkel begonnen! Super Anneke! Ik wens je heel veel plezier en succes met je werk. En ik blijf je blog in de gaten houden hoor..

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Nog een late, maar welgemeende dikke proficiat met je eerste verjaardag! En wat een veranderingen dit eerste jaar, zeg. Zoveel zelfvertrouwen gekweekt dat je een eigen winkeltje hebt opgebouwd... Fantastisch! Ik ben net gaan rondstruinen en het is prachtig.
    Veel succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Super joh! Gefeliciteerd en op de vele verkopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hallo allemaal!
    Bijgekomen van de festiviteiten ????
    Vandaag heb ik mijn kadootje gekregen en ik vind het fantastisch !!! Dank je wel !!
    Het heeft een mooi plaatsje gekregen in ons huis.
    Dank je wel Hasse voor het overhandigen van het kado !
    En Anneke, dank je wel voor het maken!
    Ik kan meteen zeggen, bijna niemand heeft zo'n vaste hand als jij met het beschilderen van zo'n mooi suikerbusje !
    Prachtig gedaan !
    Dank dank dank!
    Liefs van Hedwig en Co.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Gefeliciteerd!! Leuk dan he, om even terug te lezen wat je als eerst had geschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. En, loopt je winkeltje een beetje? (erg?) haha!
    Nog even veel succes gewenst in deze feestvrije week..jammer hoor, je mag van mij iedere week zo'n week houden!
    groetjes Dorith

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hoi Anneke, wat een ontzettend goed idée, volgens mij is er een een soort besmettelijke "ziekte" bij de Coolens, ik vier 4 februari mijn eerste verjaardag, heb er nog geen seconde spijt van gehad en ik wens je even zoveel plezier met jouw winkel, ik ben ervan overtuigd dat het een groot succes zal worden, kusjes voor je meiden, groetjes Steef.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Hallo Anneke,
    Ik wilde Loes, Marleen en ook jou Anneke bedanken voor een gezellige avond en een zeer leerzame Workshop Bloemenvilten !!
    Ik ga het thuis verder proberen !
    Groetjes Hedwig

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Dag, verwonderd kijk ik hier rond, en ontroerd door de klanken die uit mijn computerspeakertjes komen...Wat een bijzonder leuke, inspirerende site...Kwam hier terecht via log allerlei gebrei...En het voelt als het cadeautje van de dag! Ik wens je heel veel succes met de verwonder winkel! Groet, Plaus

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...