vrijdag 30 januari 2009

De eerste stapjes...

... heb ik natuurlijk al lang geleden gemaakt. In m'n hoofd, dat wel. De naam 'Verwonderland' is dan eigenlijk ook al zo'n 6 jaar oud, toen ik, na de geboorte van Hasse het plan had opgevat om thema-kisten te gaan verhuren voor kinderfeestjes. Dat plan is toen een stille dood gestorven, de kisten (die ik al wel gekocht had) hebben een bestemming gekregen op school. Maar ja, die creativiteit, die bleef toch kriebelen... Dus nu dan eindelijk toch: de eerste stapjes van Verwonderland- de Winkel!


In eerste instantie was ik van plan om de hele bedoeling onofficieël (zeg maar gewoon 'zwart') te gaan doen. Maar eigenlijk voelde dat voor mij niet goed. Als ik ergens een poster ophing voor een workshop, dan had ik het gevoel alsof ik zo'n WANTED affiche ophing:


Ikke in de gevangenisDus uiteindelijk, na veel vijven en zessen toch maar de knoop doorgehakt om het hele gebeuren dan maar goed aan te pakken. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel, rekening openen, boekhouding opzetten (en daar zag -en zie- ik nog wel het meeste tegenop; al dat gedoe dat is tijd die ik niet kan knutselen... Maar ja, voor wat, hoort wat, zullen we maar zeggen!) Tot dusver voelt het allemaal goed en ben ik blij dat ik de knoop heb doorgehakt. Alles is beter dan in zo'n onbesloten niemandsland te vertoeven. Op de een of andere manier voelt de tijd die ik met de meisjes doorbreng nu ook anders, hoewel ik nog gewoon de hele dag thuis ben en nog steeds de halve dag zit te knutselen. Maar het is nu echt iets en dat is dan ook meteen de tweede belangrijke reden waarom ik voor officieël ben gegaan: daarmee maak ik ook een statement voor mezelf. 't Is nu niet meer m'n Verwonderland-gedoetje (zoals ik altijd over m'n blog en m'n knutselwerken praatte) maar m'n bedrijf, zoals Marleen even haarfijn benoemde! Dat klinkt toch nog wel erg grappig; ik voel me net zo'n tienermeisje die al giebelend aan iets nieuws begint... Waarschijnlijk ben ik dat vanbinnen ook nog steeds, haha!6 opmerkingen:

 1. Mooi Anneke, je groeit naar iets toe. Wat je 'uiteindelijk' (is dat over3 of over 30 jaar??) met Verwonderland zult doen is heel spannend, maar het is een feit dat de workshops nu al goed lopen.
  Succes verder met je bedrijf, wellicht dat ik binnenkort met mijn zus en moeder een avond bij je kom volgen!
  Groet, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! Dus nu is wonderland zowel 1 jaar als 0 jaar.
  Wel spannend hoor, om echt een officieel bedrijfje te beginnen. maar je doet het wel, en dat is ook wel weer heel stoer hoor!
  *zegt een mama die ook een dergelijk plan had en dit steeds maar vooruit schuift*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat je zo hebt doorgezet! Ik denk dat veel creatieve mensen rondlopen met zulke plannen, maar meestal blijven ze dromen...
  Ga zo door! En heel veel genieten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je bedrijf ! Ik wens je veel plezier en veel succes ermee. We zullen hier vast wel lezen hoe het gaat . ( Goed natuurlijk !)
  Fijne dag , groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dan ben ik er best trots op dat ik met jouw eerste "witte" bloemenworkshop heb meegedaan! En ik hoop dat er nog vele volgen voor iedereen die het creatieve onder de knie wil krijgen ! Tot vanavond op de knutsel-frutselavond ! groetjes Hedwig

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel succes met je bedrijf! Spannend hoor. Ik blijf je volgen...
  En ik heb je getagged. Zie mijn weblog voor meer info

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...