woensdag 22 oktober 2008

We lopen gewoon een beetje voor...

Want het is nog geen Sinterklaas (maar we hebben al wel verlanglijstjes gemaakt) en het is ook nog geen Sint Maarten (maar we hebben al wel pompoenen uitgehold). Afgelopen zaterdag gingen we naar mijn schoonouders toe die, net als vorig jaar, een pompoenen-uithol-ochtend organiseerden. Bijna alle kleinkinderen waren er, de pompoenen stonden klaar, er lagen lepels en messen en ander uithol-materiaal, dus wij konden aan de slag! Na een ochtend versieren aten we nog heerlijke tomatensoep en een worstenbroodje: gezellig!Eenmaal thuis werden de pompoenen in de tuin opgesteldDrie_pompoenen_in_de_tuin Vol_verwonderingen dat gaf meteen zo'n Sint Maarten-sfeer, dat de meisjes het wel tijd vonden voor (zoals Fenne dat dan zegt:) 'een avondwandelingetje'. Met de pompoenen natuurlijk!Pompoen_en_vliegenzwam Ik_loop_hier_al_met_mijn_lantaren Kleine_grote_meid Ik_houd_van_deze_meidenWil je meer weten over het feest van Sint Maarten, lees dan verder op deze pagina (weet je ook meteen wanneer het eigenlijk gevierd wordt en waarom we dan geen pompoenen, maar knollen en bieten gebruiken voor de optocht!)En nog even voor de nieuwsgierigen onder ons: ik heb géén persoonlijke mail van meneer Alessi gehad, maar het koffertje viel wel in de smaak heb ik gehoord. De afgelopen dagen ben ik alweer druk bezig geweest om een nieuw koffertje te maken. Een 'reclame'-koffertje dat in de winkel van mijn zus mag komen staan! Het wordt een echt Verwonderland-oranje koffertje dat ik zo vol mogelijk wil stoppen, zodat klanten kunnen zien wat er allemaal mogelijk is. 't Is al bijna af, alleen m'n nieuwe Happy Burt heeft nog geen pootjes (nog een paar uurtjes punniken maar...), en dat is ook maar goed, want m'n zus heeft me ook nog gevraagd om iets moois te maken voor op tafel. Als basis heeft ze daarvoor een bananenblad gekocht van ongeveer 1.20 meter lang dat ik mag vullen, 't liefst voor de opening volgende week donderdag/vrijdag!3 opmerkingen:

 1. Great photos! I have to post our Martinmas songs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat koppie van Lore....!!! Enne...flauw hoor, van meneer Alessi..! (haha!)
  Wij gaan a.s. weekend naar Slot Loevestein: voor 't eerst een weekend meedraiien met de Graven!! Ben erg benieuwd hoe het bevalt in de Middeleeuwen!!
  Succes met knutselen!
  Liefs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, Anneke, de foto's!
  Ik ben erg benieuwd naar de inhoud van het bananeblaadje. 1,20m is best veel om in te vullen! Maar dat krijgen we waarschijnelijk volgende week te zien.
  Veel succes op de opening met de oranje koffer!
  Liefs, Diana

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...