zaterdag 30 augustus 2008

Too much on my mind...

Weet je wat raar is? Dat ik de hele zomervakantie echt onzettend laat naar bed ben gegaan (iedere dag na 1.00 uur, schrik niet als je dus kijkt naar de tijdstippen waarop mijn blog-berichten zijn gepost de afgelopen tijd...!) en gewoon tegelijk met Jan ben opgestaan. Om 6 uur dus. Toen school weer begon heb ik me voorgenomen om dat -toch wel ongezonde- slaapritme te veranderen. Ik sta nu een half uur eerder op, maar ik ga rond half 11 naar bed (behalve in het weekend dan). En ik ben me de afgelopen weken toch moe...! Misschien moet ik maar weer later naar bed gaan?Je zou juist denken dat het hier in huis nu rustiger zou moeten zijn, nu de regelmaat van school weer het leven bepaald èn nu Fenne ook naar school gaat (wat overigens volgens voorspelling goed gaat; ze stuiters 's ochtends de klas en en komt 's middags weer naar buiten gestuiterd :-)Fenne_en_haar_nieuwe_schooltasWat de reden voor mijn moeheid waarschijnlijk wel zal zijn is dat ik de afgelopen twee weken heel veel dingen heb om over te denken: • de veranderingen rondom mijn blog


 • de start van de verkoop van de trouw-koffertjes (Ik heb m'n eerste opdracht al binnen! Binnenkort volgen de foto's, want ik kan nu nog niet alles verklappen, maar dadelijk alvast een tipje van de sluier...)


 • het realiseren van een verwonderland-atelier


 • het overlijden van een van onze bijna-buren


 • de juf die niet op school is wegens een nare gebeurtenis met haar familie. Die gebeurtenis op zich geeft al een rotgevoel, daarnaast krijg je dan het gedoe met verdelen/vervangende leerkracht/thuis houden.


 • De Brabantse Dag die aanstaande zondag hier in het dorp is en waar wij voor het eerst met z'n allen aan meedoen. (Jan doet al mee sinds hij 2 is, ik heb ook een paar keer meegedaan voor we kinderen hadden.) Best spannend, want houden de kinderen het vol om twee uur lang, al lopend, 'toneel' te spelen? Ik hoop het, en het weer werkt alvast mee, want volgens de voorspellingen wordt het zondag 30 graden. Dat is mooi, want we mogen de hele optocht kliederen met water! Wil je meer weten over de Brabantse Dag? Klik dan even door naar de blog van Jan: Frumingelo


 • En dan hebben we nog de feestmaand september voor de boeg waarin we maar liefst 10 verjaardagen te vieren hebben + een bruiloft. Eén van die jarigen is Hasse, waar we natuurlijk een feestje voor vieren (1 voor de familie en vrienden, 1 voor haar vriendinnetjes, 1 in de klas). Dat vergt ook de nodige voorbereidingen (uitnodigingen maken, cakejes in voren bakken, bedenken wat we doen, verlanglijstje samenstellen enz)


De afgelopen twee weken heb ik, zoals gebruikelijk, weer heel veel dingen gedaan, maar het kost me gewoon veel meer energie. Ik denk dat het alle 'variabelen' bij elkaar zijn die me dit slaapvirus bezorgen...Maargoed, nu genoeg gezeurd over slaap. Nog even een preview op m'n eerste opdracht; trouwkoffertjes voor de bruiloft van mijn nichtje! De opdracht was: drie koffertjes en twee kleinigheidjes. Thema groen en voor de rest veel ruimte voor eigen ideeën. Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen, dus voor kleinigheidje 1 heb ik een ontwerp gebruikt dat ik een paar maanden geleden al had bedacht, maar nog steeds niet had uitgevoerd. Mag ik even voorstellen; dit is Happy Burt:Vogel_in_nest_dichtbij_staand_2 Vogel_in_boom  Vogel_op_tak_2Ik heb Happy Burt gemaakt van vilt en de pootjes zijn gepunnikt en ik vind hem/haar superleuk gelukt! In geval van tijd en energie wil ik meer "Burtjes" gaan maken voor in de VerwonderWinkel!4 opmerkingen:

 1. Lieve Anneke,
  Het is zo'n trieste dag vandaag, met drukte en spanning in het dorp en het afscheid van een man en vader. Ik heb een gedichtgenboek gehaald uit de bieb en een gedicht gevonden dat ik heel toepasselijk vind voor jou, een gedicht over liefde in de dood:
  'O, als ik dood zal, dood zal zijn
  kom dan en fluister, fluister iets liefs,
  mijn bleke ogen zal ik opslaan
  en ik zal niet verwonderd zijn.
  En ik zal niet verwonderd zijn;
  in deze liefde zal de dood
  alleen een slapen, een slapen gerust
  een wachten op u, een wachten zijn.'
  Jan Hendrik Leopold
  Hou je goed, het leven blijft leven, ik zie je morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat is erg naar, dat er iemand overleden is, het lijkt hier ook wel of ik elke dag van een sterfgeval hoor. En de meest schrijnende gevallen; ongeluk tijdens een vakantie, jonge moeder e.d. Opa's en oma's van negentig die sterven, dat is heel verdrietig maar te verwachten. Maar jonge mensen...we zullen het maar aan de Heer overlaten want begrijpen kunnen wij het niet.
  Dat van laat slapen en fit zijn in de vakantie herken ik hoor! Ik sta altijd om 6.15 uur op gedurende de week en ben keurig om 10 uur gaan slapen, maar ik was gewoon bekaf! We zijn weer toe aan de kaarsjes, gele blaadjes en lekker donker. Om vijf uur de gordijntjes dicht en lekker cocoonen... Maar daar hebben wij natuurlijk geen tijd voor want ook ons creatieve ei moet nog worden uitgebroed! Ik begrijp ook eigenlijk niet dat er mensen zijn die zich vervelen terwijl ze huismoeder zijn, ik kom echt een uur of wat tekort op een dag!
  Jullie hebben morgen vast een heel gezellige dag, veel plezier toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. soms zegt je lichaam gewoon dat je het even rustiger aan moet doen. Je geest krijgt meer te verwerken en dat merk je lichamelijk.
  Even opladen dus....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. luister inderdaad goed naar je lichaam, dat liegt volgens mij nooit. En happy burt is inderdaad echt superleuk! krijg weer inspiratie om iets met vilt te doen.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...