maandag 28 juli 2008

Het Betere Boeren Leven

We zijn weer terug van vakantie! Het was een fijne week; we hebben genoten van de rust en de ruimte, maar in het begin was het wel even wennen, want onze vakantie begon met regen:

En_het_regende_en_regende_en_regend

En regen... en regen... Natuurlijk was ik m'n laarzen vergeten (goede leer voor de volgende keer: toch maar een inpak-lijst maken; dat scheelt een heleboel stress en we vergeten geen jassen, portemonnaies, pindakaas en slaap-shirts...)

We hadden drie dagen bijna fulltime regen. Dat betekende drie dagen op elkaars lip zitten. En dat betekent: het uittesten van mijn irritatie-grenzen. De meiden zijn echt perfecte spiegels voor mijn innerlijke problemen, en als ze dan drie dagen met hun spiegels voor mijn neus staan te zwaaien, dan is dat wel even confronterend, ja. Gelukkig is daar dan de Happinez (met inspirerende onderwerpen die er op de een of andere manier altijd op het juiste moment instaan) en hadden we pen en papier mee, zodat ik de spiegelbeelden op papier kon zetten en daar lering uit kon trekken (Ik moet niet te veel mijn eigen weg volgen, en meer rekening houden met anderen. De gulden middenweg is toch telkens weer de beste...!)

't Was ook maar goed dat we een kacheltje in onze tent hadden en de rookpluimen uit de schoorsteen kwamen, anders waren we met dat rotweer waarschijnlijk weer naar huis gegaan (maar dan had ik weer wel een mooie levensles misgelopen; hmm...)

Onze_trouwe_houtkachel_3 De_rook_komt_uit_de_schoorsteen_2

Maar, na de regen...   

Maar_na_de_regen_2

...een prachtige regenboog, alsof de kleuren ons wilden zeggen: "Zo erg was het nu toch ook weer niet?" (Nee hoor, het viel wel mee!) Want daarna volgden nog een paar prachtige dagen waarin we ècht konden genieten van het Betere Boeren Leven (en ik me ook aan die rust over kon geven, haha! De meiden zijn daar veeeeel beter in; zij speelden de eerste dagen in de tent ook heel goed, en dat terwijl ze bijna geen speelgoed hadden. Kinderen? De goeroes van het 'Leven in het Nu'!)

Wat hebben we gedaan? Ik had wat knutselwerkjes meegenomen en heb daarnaast lekker zitten lezen. Jan heeft een fietstocht gemaakt en over zijn blog nagedacht, en de meiden hebben zich kostelijk vermaakt op de boerderij. Wat is het toch heerlijk om zoveel ruimte om je heen te hebben en bijna onbegrensd te kunnen spelen. De dieren op de boerderij waren natuurlijk ook helemaal 'je-van-het'; elke dag maakte de boer samen met iedereen die zin had een rondje langs de melkkoe (die iedereen mocht melken), de geiten (die je mocht voeren èn knuffelen), de konijnen (waarbij je in het hok kon kruipen; de konijnen mochten er beslist niet uit, want dan pakte de hond ze, die gedurende het voeren geduldig onder het hok lag te wachten tot er een konijntje ontsnapte...) en de kippen (waar je de eieren van mocht pakken - als ze er waren). Daarnaast hebben Hasse en Fenne een ritje gemaakt op een paard en een flinke pony. En we hebben geklommen op de strobalen, gesprongen op de trampoline, geklodderd in de modder, gewandeld in de modder en vooral: genoten van de mooie natuur!

Het_betere_boeren_leven

En toen moesten we alweer naar huis... De meiden hadden bedacht dat ze voor zichzelf wel een 'Thuiskom-Feestje' konden organiseren, dus eenmaal thuis moest de kerstverlichting van de zolder en werden de opa's en oma's uitgenodigd om 's avonds mee frietjes te komen eten. Als dat geen leuke afsluiting is van een fijne vakantie, dan weet ik het niet meer!5 opmerkingen:

 1. Ah! Ondanks de regen hebben jullie toch een heerlijke vakantie gehad zie ik...gezellig tentje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb je blog een award gegeven! zie mijn blog. Ik ben op je blog gekomen via Vlijtig.
  Ik vind je blog erg inspirerend. Groet, Floortje
  www.flora6.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een knusse tent met een heel toepasselijk kacheltje :)
  Kinderen zijn toch zo flexibel, en o zo'n goeie spiegels... gek dat je daar nooit vingerafdrukjes en spetsjes op vindt, neen, die spiegels zijn altijd zo "heerlijk" helder!
  Gelukkig is het weer omgeslagen en hebben jullie nog lekker kunnen genieten op "jullie" boerderijtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo te zien een heerlijke vakantie!!! Wij zijn vanochtend vroeg teruggekomen van ook een heerlijke tijd in Bali! Kzie je snel!
  Liefs, Eefke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Anneke,
  Wat leuk dat mama Ilse op bezoek kwam...zag er gezellig uit!
  Maar vooral dat beeld van de regenboog: schi-t-t-e-rend!!!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...