vrijdag 9 mei 2008

Plastic fantastic

Een paar dagen geleden schreef ik: "Groot nadeel aan de Natuur-Teken-Tas-Stoel is dat de stofjes van Kitsch Kitschen niet bepaald in natuurtinten zijn... We moeten dus nog iets bedenken om alle hertjes die we gaan spotten wijs te maken dat we wandelende paddestoelen en bloempjes zijn..."
Waarop een blog-vriendin al fijntjes opmerkte dat we misschien het geluid van een paddenstoel of bloem na zouden kunnen doen... Helaas is het daarvoor nog te vroeg; we hebben hele lieve, rustige meiden, maar in de natuur lijken het wel een stel stampvoetende en briesende neushoorns! Om herten te kunnen spotten moeten we het dus echt hebben van de camouflerende werking die van onze tassen uitgaat...Om een lang verhaal kort te maken: de Kitsch Kitschen stofjes worden niet meer gebruikt voor de Natuur-Teken-Tas-Stoelen, maar hebben een andere bestemming gekregen:Fietsstoeltjes_ronde_hoekenNieuwe bekleding voor de zittingen van de fietsstoeltjes!Ik had net genoeg 'stof' over om ook nog de duo-drager die op mijn fiets zit van een hip jasje te voorzien. (Geen foto van genomen, wegens een te rommelige schuur en een te luie fotograaf die geen zin had om de fiets buiten te zetten...) Reken maar dat alle herten bij ons in de schuur op de loop gaan!De andere stofjes van Kitsch Kitschen gaan heel waarschijnlijk gebruikt worden voor placemats om op te verven/kleien/bakken. Die stofjes zijn namelijk rood met witte stippen en wit met rode stippen; dat past dus supergoed in onze kamer!
Toen alle herten-afschrikkende stofjes een andere bestemming hadden gekregen, had ik er wel weer een probleem bij: Wat gebruik ik voor de Natuur-Teken-Tas-Stoelen? 't Moest wederom een soort plastic worden zodat we er ook op iets vochtige bosgrond op kunnen zitten zonder dat de stoeltjes meteen in de was moeten. Dus naar de winkel getogen om tafelzeil uit te zoeken met Super Camouflerende Kwaliteiten:Camouflage_tafelzeilWij worden straks gevolgd door kuddes herten!(1 hert is ook al goed)7 opmerkingen:

 1. Hahaha, ja, wees maar heel voorzichtig in het bos, je krijgt ook nog een kudde konijnen, een stel eekhoorns en wie weet wat nog allemaal achter jullie aan :)
  Wel, het gaat prachtig worden! Daar ben ik zeker van. En herten in je schuur? die wil je daar inderdaad niet, heb je goed gezien met deze stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We zijn bij dezelfde winkel geweest in ons dorpje, want dit zeil komt aan de binnenkant van het hok van Meneer en Mevrouw Jansen. Zeil ja, omdat ik was geïnspireerd door Jan...
  Ach, zo zit je dus gewoon helemaal op dezelfde lijn :)
  En de fietsstoeltjes zijn inderdaad plastic-fantastic, Marijke Helwegen (met familie van Meneer en mevrouw Jansen: http://www.marijkehelwegen.nl/LMM-gallery.asp?cat=8)
  zou er trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben jij toch een fantastische moeder en hertenkenner ;-)
  ( wat goed dat je ons vertelde wat dietwee dingen zijn op de eerste foto, want ik zat er eerlijk gezegd maar naar te kijken en vroeg me nu echt af, wat dat in hemelsnaam zou zijn. Tja zo zonder fiets kon ik de link niet leggen, hihi) Maar ik vind het een prachtig idee en als het dan eens regent, kuis je het gewoon af !
  Succes verder met de camouflage.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb je ook een zeiltje om muizen weg te houden uit huis en schuur...?!! (misschien iets met poezen..?!)
  ...en wat ben je weer razend rap met je fietsstoeltjes..!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gezellig, zo met deze mooie stoelkussentjes fietsen, goed idee ook! Toevallig heb ik vandaag een keukenschortje van Kitch en Kitchen gekregen van een heel lieve zoon (kan hij hem zelf ook eens om, haaha), rood met prachtige bloemen. En denken mijn dochter en ik er over om wat zeil te kopen om leuke dingen van te gaan naaien, maar wij weten niet hoe het zich laat verwerken.. Gaat het goed onder de naaimachine door?
  Heb een fijne moederdag, groetjes mama lieveheersbeestje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hé, kun je met zo'n stof gewoon stikken? Ik vind de fietsstoeltjes echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. miranda bisschop-lindeman1 juli 2009 om 17:05

  hallo
  heel graag zou ik willen weten hoe je dit doet
  het hoeft niet uitgebreid maar gewoon in het kort, ik wil dit ook graag doen en vind ze echt prachtig
  ook wil ik er de windscherm bij doen, heb jij enig idee hoeveel zeil ik moet nemen
  hoop toch even van je te horen aub
  nogmaals mijn complimenten
  groetjes miranda

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...