vrijdag 9 mei 2008

Only just beginning...

Ik wil al heel lang een bloemetje haken. Maar ik kan niet haken. Ik heb het vroeger wel eens gedaan, en iedereen zegt dat het niet moeilijk is (mensen zijn eigenlijk verbaasd dat ik niet kan haken), mamma heeft me zelfs laatst nog de beginselen weer eens uitgelegd. Maar ik kan kon niet haken. Ik heb mezelf eens toegesproken: "Hoezo kun jij niet haken? Dat denk je alleen maar! Je moet niet denken over haken, je moet het gewoon gaan doen!" Ik heb mezelf zo streng toegesproken dat ik meteen de haaknaald en katoen op heb gesnord en ben gaan haken. En wat blijkt? Denken over haken is veel moeilijker dan het haken zelf! Joepie! IK KAN HAKEN!Mijn haakwerk stelt niet zoveel voor (ik ga ook beslist geen sprei haken, dat duurt me veel te lang), maar het ziet er best aardig uit. En: ik maak vorderingen! Dat heb ik te danken aan de spoedcursus van mijn moeder, de handwerk-bijbel van mijn oma, en het internet. Ziehier de resultaten:Gehaakte_bloemen_copy_3Het rode bloemetje is mijn eerste haak-probeersel sinds jaren (vroeger kon ik namelijk wel haken...). De bloemetjes-ketting is het project waar het me eigenlijk om te doen was. Ik ben het een keer tegen gekomen op de blog van Soozs waar je de 'tutorial' kunt vinden onder 'My patterns and tutorials' als de 'daisy chain crochet necklace'. Omdat ik 1. Nog niet thuis ben ik het haak-jargon en


 2. al helemaal niets begrijp van de engelse haak-termen (waarom leren ze je dat niet op school?)


zijn mijn bloemetjes niet helemaal hetzelfde geworden, maar dat zien we dan maar als artistieke vrijheid... Je ziet ook wel verschil tussen de verschillende bloemetjes; die ik eerst heb gemaakt zijn heel strak gehaakt, de latere zijn veel losser en ik heb ook wat 'nieuwe' vaardigheden en inzichten toe proberen te passen. Al met al ben ik best tevreden met het resultaat. Schoonzus ook; die vroeg me meteen om er ook één voor haar te maken! (Jippie! Ik heb een heuse opdracht binnen! Wie volgt?)Tot slot nog een snoezige foto die ik jullie niet wil onthouden:Fenne_met_gehaakte_bloem_afgerond_2(de wereld ziet er gewoon nóg leuker uit met gehaakte bloemetjes!)2 opmerkingen:

 1. Hop met die haaknaald!! wat knap van je, waar die wil is,...
  (en bij mij was het net hetzelfde hoor, ik kon vroeger ook breien en haken op school, maar ons mama trok het s'avonds allemaal weer uit en haakte alles opnieuw terwijl ik lekker lag te slapen, op school bleek dan inderdaad dat ik het kon, pff ik vond het toen helemaal niet leuk die handwerkles, zo saai) en zie me hier nu, ik zou niet meer kunnen leven zonder haak of breiwerk)
  Veel succes nog met je bloemen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Anneke,
  Net weer even genoten van je weblog. Telkens als ik de PC aan heb, kijk ik ook altijd wel even bij jou. Ik zie dat je aan het haken bent geslagen; ik vroeg me al af hoe lang je nog ging wachten alvorens ook met haken en breien te beginnen....? Het ziet er leuk uit. Ik hoorde van oma dat je bij haar om breiboeken gevraagd had, dus ik was voorbereid. Ik was dit weekend in Geldrop en heb met Carolien een breiweekend afgesproken. Misschien is dat ook iets voor jou (en mij)? vorige maand heb ik Hugo en Marit ook al leren breien. als je nog meer inspiratie nodig hebt, ik heb nog een hele stapel boeken, voorbeelden en ideeën liggen om te breien/haken. Ook recent materiaal. Ik hoor het wel.
  Heb je trouwens al wat van Jan gehoord? Is die goed aangekomen?
  Hartegroet Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...