vrijdag 16 mei 2008

Koken met zonder pappa

Eigenlijk is Jan de kok in huis. Ik kook doordeweeks, maar in het weekend staat Jan aan de pan. Jan kookt beter dan ik. Hij blijft ook beter aan de pan staan. Mannen kunnen gewoon beter 1 ding tegelijk doen. Vrouwen menen altijd dat ze meer dingen tegelijk moeten doen: koken èn ondertussen de vaatwasser inladen / koken èn ondertussen de kinderen helpen / koken èn ondertussen een boodschappenlijstje opstellen. Jan doet dat nooit. Jan kookt. En als Jan bakt, dan gaat hij voor de oven zitten om te zien of het niet aanbrandt. Bij hem brandt het dus ook nooit aan en bij mij wel... Appels_in_de_keuken(Eieren van onze eigen kippen)Als Jan kookt heeft hij wel eens een hulpje. Niet meer dan 1 hulpje, want anders kun je niet meer koken (dan ben je namelijk aan het koken èn de kinderen aan het begeleiden... Eén kind begeleiden dat gaat nog net, want als het goed is, kookt dat kind ook; dan kook je dus èn kookt er nog iemand...!) Lore staat graag in de keuken, mèt haar schortje om. Met haar verjaardag heeft ze een eigen, nieuwe gekregen van een lieve vriendin. Prachtig rood met wit en een vlindertje zodat ze goed 'past' in de keuken. Het grappige is dat ze dat schortje altijd omdoet als ze kookt met Jan (want hij heeft er ook altijd een om) en zelden als ik kook. Jan moet koken met een schort om als Lore in de keuken staat, want dat hóórt zo. Lore houdt namelijk heel erg van dingen die zo horen, ze is heel erg van de structuurtjes (van wie zou ze het hebben...?) Dat maakt het samen koken met pappa natuurlijk wel tot een echte happening. Helaas is pappa er nu niet (volgens haar zit hij nog steeds in het vliegtuig -althans, ze zwaait naar ieder vliegtuig dat ze ziet en zegt dan 'pappa') en kook ik dus. En om haar te plezieren doe ik nu ook maar een schort voor; kunnen we sámen koken...Lore_snijdt_met_scherp Kruidig_hoekjeIk heb gisteren trouwens een eerste versie van de Natuur-Teken-Tas-Stoel gemaakt (ik moet nog een kortere naam verzinnen want dit typt en bekt niet lekker...) Het is al best aardig gelukt, en het was niet erg moeilijk. Foto's volgen nog! (Als ie helemaal perfect is, haha!)5 opmerkingen:

 1. Mijn petekindje is zóóóóóó schattig met haar schortje om..!!!! Een echt keukenprinsesje!!
  ,,,wat dacht je van NaTeTa-stoel?
  Liefs!
  Eefke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig heb je iemand die met je mee kookt en in de gaten te houden zodat niks aanbrandt :)
  En zoals Eefke zegt: NaTeTa-stoel vind ik ook wel mooi! Klinkt heel uitnodigend! Ging je ze in de verkoop gooien, of wat las ik? (grapje)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yoyo NaTeTa, zet me maar alvast op de lijst voor een exemplaar ( hihi)
  Jullie meiden zijn dus nu heerser van het huis zonder papa in de buurt !! wauauauw.
  Laat het swingen girls.
  ( en voor papa, want die leest waarschijnlijk mee vanuit het zonnige corsica! Geen nood papa, alles is onder controle in de keuken, Lore weet van aanpakken ;-), geniet nog verder van je vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. AC,
  Leuk om te lezen dat mijn kookkunst ok is. Ik schilder de keuken wel als ik terug kom :)
  Ik vind NaTeTa een erg goede naam, al kun deze multifunctionele tas natuurlijk ook voor andere dingen gebruiken dan voor enkel in de natuur te tekenen.
  Voor in de stad: StaTeTa
  voor in het park: parTeTa
  voor in het dorp: DoTetTa
  En ga zo maar door. De TeTa vind ik echt weer een geniaal idee van je. Ik ga graag proefzitten. Ik verheug me er al op.
  liefs
  Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Raar he, zo zonder manneke thuis! Onze man is vier jaar geleden eens vier weken op vakantie geweest naar een verre zus, en het was echt wel wennen hoor! Maar, je kunt nu ook merken of je het alleen kunt rooien of niet.. Ik ben toch heel benieuwd naar die stoeltjes...

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...