maandag 19 mei 2008

Over een onverwacht tasje en een Kunst-Kastje

Zit ik hier net de foto's van het geleende digitale toestel van mijn ouders te halen (Jan heeft de onze mee naar Costa Rica), kom ik erachter dat ik de Teta-stoel nog steeds niet vastgelegd heb... Nog even volhouden dus, de foto's volgen!Ondertussen heb ik natuurlijk weer niet stil kunnen zitten (Normaal zegt Jan altijd: "Ga je mee naar bed?", maar nu hij er niet is, zijn de avonden heel lang... Ik stel het naar bed gaan steeds uit omdat het bed zo leeg is. Daardoor heb ik wel extra veel tijd om te knutselen...!) Een paar dagen geleden ben ik begonnen met breien. Ik had zomaar wat steken opgezet omdat mamma me uit had gelegd hoe ik dat moest doen. Ik bedacht me, dat als ik dat dan niet meteen zou doen, ik weer zou vergeten hoe het moest, dus zette ik 20 steken op voor een nog onbekend project. De afgelopen week heb ik elke dag een paar toeren gebreid. Het ging een streepjeslapje worden. Gisteravond heb ik (met de nodige brei-bijstand van De Goede Vriendin) het streepjeslapje afgemaakt en toen De Goede Vriendin weer naar huis ging zou het streepjeslapje een vogel worden...Ik_ben_blij_als_ik_brei... Maar het streepjeslapje zou een erg rare vogel zijn geworden (de afmetingen waren niet goed), dus werd het streepjeslapje een streepjestasje. Ook leuk:Gebreid_tasjeGisteren en vandaag hebben we met z'n allen weer wat brooddeeg gemaakt en er aardhoopjes van gevormd waar we zijde-bloemen in kunnen steken voor bij de zomer-seizoenstafel. Ze zien er niet uit ('t zijn net allemaal drolletjes), maar ze werken voor het grootste deel wel. Het kleinere deel werkte niet omdat het brooddeeg -zoals altijd- aan de onderkant bol was geworden waardoor de steuntjes die de aardhoopjes hoorden te zijn, meer een soort tuimelaars werden waardoor de bloemen juist omvielen... Ach ja, dan krijgen er maar iets minder zonnebloemen een plekje in het tuintje...

Wat wel eindelijk een plekje heeft  gevonden zijn onze kunstkistjes. Geïnspireerd door Amanda Blake's boek 'The creative family' (zie haar blog SouleMama) was ik eigenlijk ook wel van mening dat in een huishouden waar creativiteit zó belangrijk is, de dingen die we maken ook wel mooier tentoongesteld mochten worden. Met het mooi tentoonstellen van de kunst die we hier met z'n allen maken, laten we de kinderen weten dat hun creativiteit gewaardeerd wordt. Heel belangrijk! Maar hoe we dit zouden gaan doen... Voor de tekeningen is dat niet zo moeilijk: nu hangen ze nog op de keukendeur, maar binnenkort worden ze allemaal ingelijst, en maken we gewoon nog een kabinet: 'Het familie teken- en schilderkabinet' Dan komen de tekeningen van de meisjes (en van ons) naast te aquarellen van mijn opa te hangen. Dat is toch mooi?Voor de 3D-kunstwerken had ik niet zo snel een oplossing. Uiteindelijk kwam ik bij de Ikea raamwerkjes uit die eigenlijk met z'n vijven aan een balk vastzaten. Ik heb ze van de balk afgehaald, er van dat mooie scrappapier 'waar-ik-toch-nog-geen-bestemming-voor-had' achter geplakt, en... voilà: we hebben toonbare kunstkistjes; voor iedereen één! En ineens wist ik ook waar ze moesten komen te staan: in dat loze hoekje naast het raam, bovenop de televisiekast. Dat stukje muur is te klein voor grote kunstwerken, maar precies goed voor onze eigen kleine kunstwerkjes. Bovendien camoufleren de kistjes nu mooi de nog steeds ongeverfde radiatorbuizen... Misschien dat ze tzt nog wel verhuizen naar ons familie-kunst-kabinet, maar voor nu vind ik dit beste een aardig plekje!Kunstkistjes(Bovenin Jan z'n zelfgemaakte USB-stick, daaronder mijn fimo-klei beestjes, daar weer onder Hasses kerst-tafereeltje [blijft mooi] en daaronder twee lege vakken... Fenne en Lore hebben nog niet echt 3D kunst gemaakt...)

Tot slot wil ik jullie nog even wijzen op een paar nieuwigheden op deze site: • De uitnodiging (rechtsboven) voor de knutsel-frutselavonden die ik organiseer. Je bent van harte welkom om eens te komen knutselen!


 • Mijn nieuwe lijstje 'Wat ze zeggen...' (ook in de rechterbalk, maar dan wat verder naar onder) In dit lijstje schrijf ik leuke, grappige, mooie en treffende uitspraken van de kinderen op


 • Twee nieuwe links naar leuke sites: de blog van Little Z en de site van De Viltwinkel (onder het kopje 'Crea-knutsel-sites', dat weer terug is van -ik weet niet waarom- weggeweest)


Tot slot nog een foto van onze Pinkster-seizoenstafel die ik toch maar gemaakt had, hoewel ik dat eigenlijk niet van plan was... Maar ja, de seizoenstafel op school zag er zó leuk uit, dat wilde ik thuis ook wel! En 't was snel gemaakt, want ik heb niks nieuws erop gezet; gewoon een kwestie van dingen anders combineren, een beetje hulp vragen aan de meisjes en tadaa...!Pinksterseizoenstafel3 opmerkingen:

 1. Een leeg bed is idd niet zo uitnodigend om naartoe te gaan, maar in de plaats heb je een mooi tasje gemaakt!
  Ook je kistjes zijn prachtig geworden, een mooi idee om hier ook in huis te brengen!
  Ik ga volgende keer eens kijken in de linkjes die je hebt vermeld, want achter mij hoor ik de wakkere geluidjes van onze kleine pruts alweer.
  Veel succes met de foto's van de TaTeNa-stoel (of wat de naam ook wezen mag :) )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Die bakjes heeft onze oudste ook op haar kamer, erg handige dingen... Overigens, ik ben deze week weer nacht-dienst moeder, en dus kan ik weer alleen naar bed. Maar ik zet lekker een potje thee, neem dat mee naar boven en ga lekker lezen of tv kijken, een brief schrijven, of gewoon slapen. Ik heb er geen moeite meer mee, nee, ik geniet er van, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kon niet breien en dan opeens heb je een waar tasje???? Je moet een natuurtalent zijn! En ik herken je verhaal over het niet naar een leeg bed kunnen gaan. Ook ik heb dat als mijn man weg is, dan kan ik maar niet de stap zetten om naar bed te gaan, om dat vervolgens de volgende ochtend te moeten bezuren!
  Wat een prachtig idee, van de kunstkastjes en het scrappapier staat er perfect bij. Dit is iets om te onthouden! Ook je pinkster tafel ziet/zag er schattig uit.
  Ik heb weer even gezellig bijgelezen, ben je er al over uit welk blog je aan gaat houden? Ik heb zelf totaal geen problemen met blogspot, maar ik moet zeggen dat ik je nieuwe blog er prachtig uit vind zien.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...