dinsdag 31 mei 2011

DIY - Dinsdag: Rabarber crumble

Ik vind het leuk
om nieuwe recepten
te proberen.
Kijken of veganistisch koken
lekker is
Kijken of koken zonder suiker
lekker is
Sommige veganistische,
suikervrije recepten
zijn errug lekker
Dit recept is niet veganistisch
en niet zonder suiker
WEL heel lekker!
Jan zit al te bedelen
wanneer ik dit recept nog eens maak
(de arme jongen heeft het af en toe
zwaar met mijn kook-experimenten:
dan weer vegetarisch,
dan weer veganistisch,
dan weer zonder suiker...
Hiermee komt ie in ieder geval
weer wat aan z'n trekken :-)

Wat heb je nodig?
* 4-5 cups rabarber
(dat is ongeveer 1 kg)
* 1 cup witte suiker
* 1 cup rietsuiker
* 125 g boter
* 3/4 cup bloem


(een van m'n meest gebruikte attributen
in de keuken: cup-maatlepeltjes
van Dille & Kamille)

Hoe maak je het?
1) Oven voorverwarmen op 200 graden
2)  Rabarber fijnsnijden in stukjes van 2 cm
3) Smelt de boter, voeg suiker en meel toe
4) Mix tot je een kruimelige massa hebt
5) Doe de rabarber in een ingevette vorm
6) Verdeel het kruimeldeeg over de rabarber
7) Bak de crumbe in 35 à 40 minuten bruin
en knapperig

Mmm!

2 opmerkingen:

  1. Oh ja, zo lekker. Ik doe niet aan experimenten. Ik hou van suiker, boter, vlees en vis. Heb mijn halve jeugd allerlei biologisch-dynamische experimenten gegeten en voel beslist geen aandrang tot navolging. Ik ben vooral van de leer dat het Lekker met een Hoofdletter moet zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm, lekker :-) We hebben dit jaar voor het eerst rabarder in de tuin staan.
    Nu alleen nog even naar Dille en Kamille;-)

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...