maandag 6 december 2010

Pakjesdag

Net als bij het maken van een seizoenstafel vind ik het ook bij het vieren van feesten een kunst/uitdaging om de sfeer van het feest te 'pakken' en in de goede vorm te gieten. Het Sinterklaasfeest vind ik daarbij misschien wel het moeilijkste feest omdat je bij dat feest - nog meer dan met andere feesten - te maken hebt met de commercie, school en familie. Je moet goed het roer vasthouden om je eigen koers te kunnen varen om zo op 'eigen wijze' dit feest te kunnen vieren.


Wij kozen dit jaar voor een Heerlijk Avondje zonder cadeautjes; lekker gegeten, een appel gevuld met spijs in een bladerdeeg-korstje na. Daarna gezellig een spelletje gespeeld en (omdat het te koud was boven) beneden een 'sauna' gemaakt met een voetenbad en massage. Heel relaxed, zonder verwachtingen maar mèt veel lol. En de volgende ochtend lag de tafel als verrassing vól met pakjes. Voor ieder kind 2 of 3 pakjes en wat snoepgoed; dat was feestelijk wakker worden!


IMG_5223 


Wat gaf de Sint dit jaar cadeau? Op school worden de ouders ingeschakeld om cadeautjes te maken voor de kinderen. Dit jaar maakten we: een tekendoos voor Hasse, een tekenmap voor Fenne en een kroontje voor Lore.
IMG_5239IMG_5229IMG_5246 


IMG_5242IMG_5314IMG_5228 
Thuis en bij opa en oma werden de meiden verblijd met: Een mamma en baby ijsbeer voor de eenzame pappa ijsbeer van Lore, elfjes van Schleich voor Hasse en een draagbaar cd-spelertje voor Fenne (natuurlijk met een cd van de Lion King; het cassettebandje is al helemaal grijs gedraaid en de cassettespeler heeft het na 15 jaar begeven)


Ik ben benieuwd hoe jullie het Sinterklaasfeest vieren en wat er voor cadeautjes worden gebracht, dus voel je vrij om een reactie achter te laten!3 opmerkingen:

 1. Hedwig en Stefan6 december 2010 om 20:30

  Hoi Anneke!
  Wij hebben het ook bescheide gehouden, elk kind 3 kadootjes. Wel gezamelijk hebben ze een duur kado gehad maar dat beseffen ze niet, gelukkig niet! want of ze nu een stuiterbal of iets van Lego krijgen, gelukkig kennen ze dat verschil niet en dat willen we graag zo houden. Als we dankbare kindjes hebben vinden wij het super!
  Wij waren zaterdag aan het einde van de middag ons "avondje" begonnen zodat ze nog lekker konden spelen en zondag ook de hele dag ermee aan de gang konden. Helaas kwam maandag al veel te snel!
  Op naar de kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Anneke,
  Gezellig ziet het er uit op de foto, wat heb je een mooie tekendoos gemaakt! Wij hadden ook de ochtend al voor de pakjes gereserveerd, met vooral "het begint met 'P' en eindigt op 'RAKTISCH'"-e kado's. Van sokken tot warm ondergoed en een koekenpan voor mij (E. en ik krijgen ook altijd wat!) Bij opa en oma was er groot uitgepakt met Playmobil en een fototoestel.
  Op naar de kerst inderdaad!
  Groetjes, MArleen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je map is mooi geworden!
  Wij vieren sint (vooralsnog) mij zowel mijn ouders als Luc zijn ouders. De invulling is dus niet volledig in onze hand. Wel hebben we gevraagd om geen of iig niet teveel cadeautjes te regelen voor onze kinderen. Voor de zekerheid hadden wij een paar gezelsschapsspellen gekocht. Bij beide feesten lagen er genoeg cadeautjes (maar niet overdreven veel), dus onze cadeautjes bewaren we voor de verjaardagen.
  Gekleurde Kapla en DVD's van Buurman en Buurman waren hier de toppers.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...