woensdag 3 november 2010

Vette taart

Dit is zonder meer de ongezondste taart die we ooit gemaakt hebben:IMG_5124 


Jan heeft met heel veel plezier samen met de meisjes in de keuken gestaan om deze taart te maken VOOR DE VOGELTJES. Je hebt nodig:


- 1 blok frituurvet zonder zout
- (verschillende soorten) vogelzaad voor tuinvogels
- doppinda's
- rozijnen
- evt andere noten en bessen om te versieren
- tulband of andere bakvorm
Wij gebruikten een ouderwetse stenen vorm en zonder huishoudfolie er in, was dat niet zo handig, want de taart kwam er -zelfs na een 'badje van marie'- niet uit. Waarschijnlijk is een siliconen vorm makkelijker, maar door de vorm eerst te bekleden met huishoudfolie ging het ook goed.


Meng het vogelzaad met het frituurvet. Flink kneden. Doe het mengsel in de vorm en druk het goed aan. Keer de vorm om op een (oud) bord of stuk karton en decoreer de taart met doppinda's, rozijnen en eventueel met andere noten en bessen. (Leef je uit!) Leuk om te doen en natuurlijk nog leuker om de vogels er van te zien snoepen!2 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige taart! Wat een geluksvogels die vogeltjes bij jullie in de tuin!
  Ik denk dat ik ook maar eens zo iets ga fabriceren, daar hebben de mezen misschien wel wat aan. De mezenbollen die ik nu in de tuin heb opgehangen zijn door de kauwtjes namelijk in z'n geheel meegenomen......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke taart hebben jullie gemaakt, ik denk dat de vogeltjes er heerlijk van smullen.
  Wij hebben heel veel vogels in de tuin en voeren ze dan ook met lekkere pinda's , brood en vogelzaad. Maar ze vliegen het liefst de kippenren in en daar pikken ze de legkorrels van de kippen en dat vinden ze heerlijk!
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...