woensdag 30 juni 2010

Sint Jan, Sint Jan, Sint Jan die komt (kwam) er an

Ik vind het geweldig; de jaarfeesten die we bij ons op de vrije school vieren. Er komt wel heel wat bij kijken aan voorbereidingen en tijd die je ermee bezig bent. Gelukkig wordt dat altijd ruimschoots goed gemaakt door de geweldige sfeer en dit jaar werkte het weer ook fantastisch mee. Hoe ziet zo'n week eruit?


Dinsdag: bloemen plukken


Woensdag: Hasse maakt zelf in de klas een kransje. Jan komt eerder thuis om pannenkoeken te bakken voor vandaag en morgen. 's Middags en 's avonds vieren de groepen 3 t/m 8 het Sint Jansfeest op een groot veld. De kinderen spelen spelletjes, we picknicken en er wordt afscheid genomen van groep 8 met een heuse proef. Daarna wordt het vuur ontstoken en dansen we om het vuur om er tenslotte overheen te springen; wat een adrenaline!

IMG_4604 IMG_4603 
 
Donderdag: Ik heb me opgegeven als hulpouder bij de klas van Fenne en Lore. We lopen met de hele klas drie kwartier naar een prachtig veld. Daar maken we kransjes, doen kringdansen en snoepen van de pannenkoeken, aardbeien en kersen. (en we poedelen nog wat in het riviertje) (om er vervolgens achter te komen dat we Fennes schoenen kwijt zijn) (en dan te bedenken dat we nog drie kwartier terug moeten lopen) (gelukkig zijn er nog andere lieve mamma's op het veld die ons uit de brand helpen) (en we vinden de schoenen op school terug bij de gevonden voorwerpen...)


00000001[1] 00000022[1] 00000019[1]


't Was een heerlijk weekje!
 
 1 opmerking:

  1. Heerlijk in het hier en nu de zomer vieren. En met dit weer kan het bijna niet stuk!
    Wij hadden vorige week sportdag op school, met een afsluitende loterij/drankje. De directeur van de school had ook een prijs ter beschikking gesteld: MEt alle ingrediënten bij zich, kwam hij voor het hele gezin pannenkoeken bakken! Net te laat voor St Jan, maar ongeveer hetzelfde idee!
    En ik heb op 24 juni (dat is toch de goede datum?) een echte St Jans-vlinder gezien, die zat op het St Jans-kruid. Mooi hè.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...