woensdag 24 februari 2010

Kinder-kunst bewaren en tentoonstellen

We wonen nu twee maanden in ons nieuwe huis, en het begint nu al dicht te slibben... Geen wonder ook met drie productieve kinderen (en een moeder die ook niet stil zit ;-), maar waar laat je al die prachtige knutselwerken? De afgelopen weken is de kinder-kunst al van de ene naar de andere open kast verhuisd, maar het blijft er toch een beetje rommelig uitzien, al die bonte kleuren bij elkaar. Èn je ziet de schoonheid van ieder kunstwerk afzonderlijk niet meer als het zo op elkaar gepakt staat. Daar wilde ik iets mee doen, dus heb ik het volgende bedacht (maar nog niet uitgevoerd, dus vandaar nog geen foto): Kleine kistjes -zoals oude sigarendoosjes, wijnkistjes in diverse formaten- schilderen, aan de binnenkant voorzien van een leuk papiertje en voilà: je hebt een mini-etalage!


Alle tekeningen die hier dagelijks worden geproduceerd bewaar ik een tijdje in een bak. Als de bak vol is, zoek ik samen met de meisjes de mooiste uit (de stapel die blijft moet kleiner zijn dan de stapel die weg gaat) en deze doen we in hun tekeningenmappen. Voor de 3D kunstwerken is dat wat lastiger en omdat ik ze toch echt niet allemaal wil bewaren kwam ik na wat googelen op het volgende: Maak van ieder kunstwerk een foto en bewaar de foto's! Nu is een drie dimensionaal, tastbaar kunstwerk natuurlijk wel anders dan een foto ervan, maar 't is beter dan niks. Gelukkig dat de kinder-kunst eerst tentoongesteld wordt!


IMG_4321 IMG_4322 

 'Tuintje met tuinman' door Hasse, gemaakt van PlayMais. 'Poes in mandje' door Fenne, gemaakt van zelfhardende klei.2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie kunstwerken! Ik heb ooit eens gezien dat kindertekeningen ingescand werden en dan als kleine mozaiktegeltjes naast elkaar af werden gedrukt. Zo had je 18 tekeningen op een vel staan. Was ook heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een ander idee voor de tekeningen: ik scan de mooiste tekeningen van mijn meisjes en laat ze dan als foto uitprinten. Die foto's plak ik in een fotoplakboek. Omdat ik met hun allereerste tekeningen begonnen ben is het grappig om te zien hoe hun tekeningen zich ontwikkeld hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...