maandag 1 juni 2009

Vakantie in de aanbieding

Eigenlijk zouden we deze zomervakantie eindelijk (na zo'n 13 jaar dromen) naar Groot Britannië op vakantie gaan. We hadden eindelijk alle nadelen weggestreept:
 • Aan de andere kant van de weg rijden? Ach, dat zullen we vast wel overleven. Er zijn zoveel mensen die zeggen dat het meevalt, dat je er aan went; dat moeten wij toch ook kunnen? • Ver weg? Tsja, je moet er wat voor over hebben om de bestemming van je dromen te bereiken. • Engeland duur? Wel, de pond staat nu heel gunstig; des te meer reden om nu te gaan!en besloten dat we nu eindelijk maar eens moesten gaan, en het maar eens moesten gaan ervaren. Sommige dingen in mijn/ons leven hebben nogal wat 'inweek'-tijd nodig, zeker bij van die dingen die in je hoofd inmiddels uitgegroeid zijn tot perfecte vakanties, perfecte huizen, perfecte huwelijken, perfecte.... Als je je er eenmaal bij neergelegd hebt dat het NIET gaat worden zoals het in je hoofd is, en met een frisse blik naar je wens kunt kijken, dan kun je je wens gaan realiseren.


YurtEn dat was dus wat we deden in januari; de knoop was doorgehakt: wij zouden naar Engeland! Mooie locatie uitgezocht, geboekt, overtocht gereserveerd, informatieboekjes cadeau gevraagd, mbv internet de omgeving alvast verkend... En toen kochten we ineens een huis... En toen kreeg ik ineens de zenuwen: "Moeten we nu wel op vakantie gaan?", "Zitten we daar dan wel echt? en zijn we dan niet met ons hoofd te veel in ons nieuwe huis, in plaats van lekker te relaxen?", "Maar als we nu niet gaan, gaan we dan nog wel, ooit?"
Even met Jan gebeld, en hij had er ook al over zitten te twijfelen, dus we hebben toch maar, met pijn in onze harten, besloten dit jaar niet te gaan (maar de droom niet weer zo lang in de ijskast te zetten, dus als het even kan, dan gaan we volgend jaar wèl!)


Inside the yurtAnyway; we hebben nu een geweldig leuke vakantie in de aanbieding. "Hoezo, in de aanbieding?" vraag je je misschien af. Wel, het zit zo: wij hebben al een aanbetaling gedaan, welke de eigenaars van de 'camping' ons graag terug willen betalen, MITS ons plekje door een ander wordt ingenomen. Vandaar dus deze post om jullie enthousiast te maken (hoewel ik daar helemaal niet zo mijn best voor hoef te doen denk ik, want het is echt een geweldig leuke locatie) Komt m'n wervende praatje:


In het plaatsje Bodmin (in de zuid-westelijke punt van Groot-Brittannië = Cornwall = het beste weer van heel Engeland, op een half uurtje rijden van de zee, van het kasteel van ridder Arthur en iets verder bijvoorbeeld de Lost Gardens of Helligan) kun je de South Penquite Farm vinden. Op het terrein van de Farm staan 4 mongoolse vilt-tenten, ook wel 'yurts' genoemd en daarnaast zijn er nog 10 kampeerplaatsen. Een kleine camping dus, bij een boerderij, midden in een groot natuurgebied. De eigenaars van South Penquite Farm hebben zelf kinderen en organiseren o.a. excursies voor schoolklassen, maar ook voor hun vakantiegasten wordt het een en ander georganiseerd (bv een 'hike' onder begeleiding van een gids).
De yurts zijn volledig ingericht, het enige dat je zelf mee moet nemen zijn slaapzakken of dekens. Wij hadden de 'Goldilocks'-yurt gereserveerd waarin plaats is voor '6 close friends' (of een gezin). Als deze vakantie je wel iets lijkt, en je kan van 31 juli t/m 14 augustus, dan zou je ons helpen èn ik durf te wedden dat jullie een geweldige vakantie hebben dit jaar!
(Mocht het zover komen, laat Dominic -de eigenaar- vooral via de mail weten dat je zijn Farm hebt gevonden via mij [en ik ben Anneke van Mierlo], vindt ie vast fijn om te weten...;-)4 opmerkingen:

 1. Ach, wat ziet dat er super uit! En wat jammer (maar wel verstandig) dat jullie het aan je neus voorbij moeten laten gaan...
  Ik wou dat wij erheen konden, maar wij zitten natuurlijk in hetzelfde schuitje als jullie. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad erg jammer dat jullie nu niet kunnen gaan maar een begrijpelijke beslissing!
  Ik heb nog wel een tip om in al die drukte toch een beetje ontspanning te vinden: weekendje/ dagje Folkwoods??????

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aanlokkelijk. Helaas gaan wij dit jaar ook niet op vakantie vanwege ons nieuwe huis...
  het kan nu niet allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus, jullie hebben het huis gekocht! Gefeliciteerd! Ik hoop dat je er een heel fijn, warm en gezellig thuis van kunt maken voor jullie vijven en dat er maar veel geknutseld wordt!
  en, je laat er je vakantie voor schieten.... da's wel jammer natuurlijk. Het zal ook wel de nodige pijn gekost hebben om die beslissing te nemen. Ik hoop dat iemand jullie plkje kan overnemen, zodat jullie niet alles verliezen (én de vakantie, én de aanbetaling). Succes met alles en vooral met het inpakken en loslaten en afscheid nemen.
  hartegroet, Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...