maandag 11 mei 2009

Dromen

Mijn oma woont in een fantastisch huis. Oud, maar fantastisch. Fantastische tuin ook; groot en met een paar magnifieke bomen er in. Echt een plek waar wij wel zouden willen wonen. Daar hebben we in het verleden al wel eens over gefantaseerd, maar daar bleef het toen ook bij. Immers, mijn oma was nog kerngezond (voor haar leeftijd dan) en ze woont daar natuurlijk zelf ook prinses-heerlijk. De afgelopen maanden gaat het echter helemaal niet zo goed met de gezondheid van mijn oma. Iets waar we allemaal erg mee bezig zijn. En hoewel het misschien helemaal niet zo gepast is om dan over haar huis te gaan fantaseren, hebben we dat wel gedaan; het stof wat op onze 'oude' droom was gedwarreld werd er als het ware weer vanaf geblazen en was inspiratie voor een dagje spelen met de lego:


Droomhuis Plattegrond droomhuis Droomhuis2


Inmiddels zijn we al weer een paar dagen verder (mijn oma leeft gelukkig nog!) en een droom armer. Want ik heb een vader die - gelukkig - met beide benen op de grond staat en op mijn vraag "Wat zou je ervan vinden als wij het huis van oma zouden kopen?" verschrikt uitriep: "Weet waar je aan begint!" en vervolgens een opsomming maakte van alle gebreken (want oud huis) en de bijbehorende kosten (want veel werk) en de tijd die je dat allemaal gaat kosten (en hoe doe je dat als je al kinderen hebt?). Eenmaal uitgedroomd (nou ja, een beetje dan; ik blijf het een fantastische plek vinden), kwamen we erachter dat er behalve die droom ook nog een andere droom al een tijdje stof ligt te vergaren. Namelijk de droom om zelf een huis te kopen. Met die - toch wel realistischere - droom zijn we de afgelopen dagen in de weer geweest: huisje zoeken op internet, ons afvragen wat we nu eigenlijk willen en een spoedcursusje 'Hoe werkt een hypotheek?' volgen. (Ik heb me nooit echt in hypotheek-dingen verdiept omdat we een huurhuis hebben en ik dacht altijd maar zo: die hersencellen gebruik ik wel voor iets anders). We hebben nu een leuk huisje op het oog, maar hoe en wat en of het überhaupt allemaal wel kan... dat zijn dingen die we nog uit moeten zoeken. Ik vind het allemaal rete-spannend (want ik ben eigenlijk best bang dat ik hier nu een heel eerlijk en openhartig berichtje heb zitten te schrijven en dat ik jullie over een tijdje eerlijk en openhartig 'moet' vertellen dat het allemaal niet gelukt is... Faalangst???)8 opmerkingen:

 1. Nou wil ik natuurlijk wel weten waar dat huisje is......
  En als het niet lukt moet je maar zo denken dat je dat dan in ieder geval weet anders was je altijd met het idee blijven lopen en dat kost ook energie!
  Liefs Doremieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wauw Anneke, dit is echt de ideale tijd ervoor. Zoveel huizen staan zolang te koop, daar zal heus iets tussen zitten. In 't dorp, hoop ik wel!
  En met atelier, met kinderspeelkamer, met tuin, liefst met oude fruitbomen, met...
  Heerlijk, dat dromen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk om zo te dromen over een huis.
  Hier ook een huurhuis maar wel met een hele grote tuin. Droom al geruime tijd over een houten blokhut als atelier in die grote tuin !
  Fijne dag, groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik zit hier met grote jaknikkende bewegingen te lezen.
  het hangt precies in de lucht....... ;-)
  we zijn vandaag naar een huis gaan kijken , echt super, en vlak naast een natuurgebied, daar zien we ons al wonen. we hebben een bod gedaan en nu is het spannend afwachten ppfffff, ik probeer er niet aan te denken maar het is sterker dan mezelf...
  ik wens jullie ook heerlijke huiskijkmomenten.....EN het vinden van jullie droomhuisje.
  liefs
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Anneke,
  Gewoon die stap zetten! Maak eens een afspraak met een financieel adviseur, dan weet je tenminste wat er mogelijk is met jullie inkomen. Dat heeft ons destijds erg geholpen! En dan een orienterend gesprek bij de makelaar. Zenuwslopend spannend allemaal, ik weet er alles van. Als er eenmaal zo'n idee in je hoofd zit, dan kun je aan niks anders meer denken! :) Maar tegelijkertijd is het ook erg leuk, nadenken over wat je anders zou willen. Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw! Spannend hoor...! En ik wil net als Dore dan natuurlijk ook weten welk huis je op het oog hebt...! Natuurlijk hoop ik ook eenhuisje in Heeze, en dan het liefst bij ons om de hoek..?!! (hihi!)
  ....en mocht het niet gaan lukken: je woont nu ook heerlijk, toch?
  Ik ken dat gedroom wel! Hoewel wij heerlijk wonen en ik hier de eerste honderd jaar nog niet weg wil, blijft en wordt de ruimte (vooral gezien al onze hobby's) erg beperkt... Ook ik heb al eens zitten fantaseren over een grote blokhut achter in de tuin..!
  En natuurlijk: het leuke boerderijtje met luikjes, een boomgaard, een weide voor varkentjes, ezeltjes e.d. blijft ook op de verlanglijst...! (Whaha!)
  En bedenk: er moet altijd wat te dromen blijven!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Of het deze keer nou al lukt of nog niet,...dat maakt helemaal niets uit, want blijven dromen is uiteindelijk het belangrijkste wat er is !!!!
  En je zit nu toch ook al hartstikke leuk dus geen probleem als het deze keer (nog) niet zou lukken,... je hebt een leven lang!!
  Dus ga de droom aan,..ga uitzoeken wat jullie financieel kunnen en daarna weet je hoe en wat,... SUCCES!!!! mislukken bestaat niet,..."het is alleen dan NOG niet gelukt",...dat is alles....
  Groetjes van mensen die al 5 jaar aan het zoeken zijn naar het ultieme huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Anneke,
  Jouw verhaal is zo herkenbaar....wij hebben ooit ook het huis van mijn oma willen kopen. 't Was ook héél oud en een mooie diepe tuin...ben er ondertussen wel achter dat het vooral om 'emotionele redenen was dat ik er wilde wonen...al die herinneringen van vroeger... We hebben er ook een jaartje gewoond 'als huurders'.
  Uiteindelijk grond gekocht en gebouwd....maar toch is dit mijn 'ultieme droom-woon-plek nog niet hoor.
  En ja, een boerderijtje met veel grond voor een boomgaard, bloemenweide, atelier ... blijf ik van dromen (of zelfs misschien ooit naar Canada trekken...)
  Ik duim mee voor jullie...spannend hé...

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...