woensdag 29 april 2009

Samen spelen

We hebben hier een kast vol met mooie spellen. Veel van het merk Haba, recent aangevuld met allerlei oude spellen die we vroeger bij mijn ouders speelden. Maar het gekke is; we spelen er maar weinig mee. Lore speelt nog wel graag een spelletje (het bekende kleuren-torentjes was tijdenlang haar favoriet) maar andere spellen vielen om de een of andere reden niet in de smaak. Ik denk dat dat te maken heeft met het winnen en verliezen. Een spelletje spelen is leuk als je wint, maar als je verliest is er eigenlijk maar weinig aan. Bovendien zeg ik zo vaak dat iets geen wedstrijd is (als de dames bijvoorbeeld proberen om als eerste bij de deur te zijn - elkaar daarbij omver lopen - en het bovendien geen eerlijke wedstrijd is, want we zijn nu eenmaal niet allemaal even groot en even snel).


Al surfend op het internet (ik was op zoek naar dingen die met Geweldloze Communicatie te maken hadden) kwam ik bij deze fantastische site: Earthgames. Anne Mijke van Harten, de enthousiaste en vrouw achter dit mooie initiatief verkoopt in haar winkel een uitgebreid scala aan coöperatieve spellen. Spellen waar je dus echt mee samen speelt, waarbij je wordt uitgenodigd om samen te werken om te kunnen winnen van het spel, waar de nadruk niet ligt op winnen, maar op het plezier van het spelen van een spel. En omdat ik de prachtige aanbieding van 5 spellen kopen, 1 spel (=Drakenkasteel) gratis niet kon weerstaan, heb ik de volgende spellen gekocht:


Grok Kracht van 8 copy Drakenspel


Oogsttijd Stop de stropers Prinses


vlnr: Grok (spel gebaseerd op de principes van Geweldloos Communiceren, met diverse spelvarianten vooral voor volwassenen, maar ook voor kinderen vanaf 8 jaar), Drakenkasteel (dit spel kreeg je gratis als je 5 coöperatieve spellen koopt via Earthgames), Kracht van 8 kaartspel.
Tweede rij vlnr: Oogsttijd, Prinses en Stop de Stropers


En met succes! We hebben de afgelopen dagen al iedere dag minstens 1 spel gespeeld en daar ontzettend veel lol mee gehad. Ik weet niet of dat nu komt doordat ik meer achter deze manier van spelen sta of omdat de kinderen dit echt leuker vinden (of allebei). Op de site van Earthgames kun je behalve de coöperatieve spellen nog veel meer leuks vinden; een echte aanrader dus!4 opmerkingen:

 1. Die site staat al lange tijd in m'n favorieten. Maar zoonlief is met z'n 22 maanden nog te jong voor spelletjes (muv Kiekeboe :) )
  Groetjes,
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoewel ik zelf niet zo'n spelletjesmens ben...ziet er leuk uit!!
  Nog bedankt voor het verzorgen van onze "kinderboerderij"!! A.s weekend doet Joris het.
  Afgelopen weekend was echt geweldig! Wel vermoeiend: hele dag buiten en tonnen aan inspiratie opgedaan! Ik loop helemaal over nu!
  Vandaag kist gekocht via marktplaats en eindelijk is vandaag de tent binnengekomen!! (volgens mij een enorm gevaarte..!)
  Verder ben ik alweer aan een mantel begonnen, voor mijn lief dit keer! Ik wil weer alles tegelijk doen, maar ja dat gaat nu eenmaal niet!! Dus maar gewwon weer rustig aan en 1 voor 1...! (maar blijft moeilijk!)
  Veel liefs, Eefke XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Anneke,
  Ik vind de site erg boeiend en inspirerend.
  Ik ben hierover erg enthusiast...
  Ik begrijp steeds meer wat een impact geweldloze communicatie, verbale en nonverbale, en `leven vanuit je hart` heeft op mensen. Maar ik denk dat je daarvoor zelf, als mens - een BASIS WAARDE nodig hebt, namelijk dat je zelf vind dat "ALLE mensen gelijkwaardig zijn, dus de kinderen inclusief". En dat je persoonelijk vindt en gelooft dat iedereen dezelfde respect verdient (inclusief jezelf).
  En helaas zijn er nog heeeel veeeel mensen die dat NIET vinden, en die - nog steeds - vinden dat kinderen moeten gehoorzamen en luisteren, en dat ze moeten doen wat hun wordt gevraagd en vertelt, omdat "de grote mensen weten het beter". En vanuit die positie macht uitoefenen op kinderen (en op elkaar).
  Ik zal zeker proberen hier iets meer te doen in Roemenie.
  Zeker in mijn gezin en omgeving, later misschien verder! ... Ik kom steeds dichter bij mijzelf, en misschien mijn "doel"?
  Duizend maal dank voor het boek, Anneke...
  Liefs, Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die spellen zijn zo leuk , Hier in huis spelen we met de kleintjes vaak Stop de stropers , heel geslaagd .
  Vooral ook als er vriendjes over huis zijn ;)
  Veel spelplezier.

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...