vrijdag 13 februari 2009

Still alive (and kicking!)

Ik leef nog! 't Was hier de afgelopen week verdacht stil, niet omdat ik vanwege illegale praktijken en Wanted-affiches was opgepakt, maar omdat ik een legale winkel probeer op te zetten en sommige stappen onverwacht lang duren... Daarover binnenkort meer, maar nu eerst wat vertellen over de dingen die ik de afgelopen tijd geknutseld heb!


Op 2 februari vierden Hasse en Fenne op school Maria Lichtmis. Maria Lichtmis is een gekerstend feest dat zijn wortels vindt in het keltische 'Imbolc'. Het is het feest van het sterker wordende daglicht, een voorzichtig begin van de lente zou je kunnen zeggen. In de Vrije school zie je in deze periode op de seizoenstafels winterse taferelen met Koning Winter en Vrouwtje Dooi, echter, in de klas van Hasse en Fenne was er nog geen Vrouwtje Dooi die de sneeuw op kwam ruimen... Tijdens de knutsel-avonden die ik organiseer voor de klas was het pakket voor Vrouwtje Dooi al met twee moeders mee naar huis gegaan, maar ook on-af weer terug gekomen in het weekend voor Maria Lichtmis. En juist die dag vind ik zo'n moment waarop ze er eigenlijk wel moet zijn op de seizoenstafel; hoe kun je nu voorzichtig aan de lente beginnen als er niemand is om de sneeuw op te ruimen? Dus ben ik op de valreep toch maar met het pakketje aan de slag gegaan met dit als resultaat:


Vrouwtje Dooi


Vrouwtje Dooi was mijn eerste helemaal antroposofische pop. Ik had al wel eens eerder een antroposofisch hoofd gemaakt, maar persoonlijk ben ik niet zo weg van de weinig gelaatstrekken die de meeste waldorf-poppen hebben, dus maak ik ze voor mezelf nooit. Maar ik moet zeggen dat ik haar goed geslaagd vind (en dat komt ook wel omdat ik haar lekker toch een vriendelijke glimlach heb gegeven...)


Na 5 uur werk aan Vrouwtje Dooi heb ik 's avonds ook nog lappen voor de seizoenstafel van de klas om zitten te zomen (2 uur) en toen vond ik het wel weer mooi geweest en tijd voor knutsels voor mezelf. Nou ja, een beetje dan, want deze engeltjes heb ik beschilderd voor jarige vriendinnen:Rode Happy Burt Paars engeltje  Bruin-rose Happy Burt Groen engeltje  Wit-oranje-blauwe Happy Burt


En deze Happy Burts mogen ook niet allemaal blijven. De rode is namelijk mijn eerste in opdracht gemaakte Happy Burt. De bruin-rose is een promotie-vogel die in de winkel van mijn zus komt te staan. Alleen de wit-oranje-blauwe mag hier blij staan te wezen, want ik wil natuurlijk ook zelf een voorbeeld hebben van wat ik maak!


Oh, en nog een heel simpel knutselwerkje; de seizoenstafel met een heel voorzichtig begin van de lente:


Seizoenstafel begin februari 


Ik hoop dat er snel meer konijntjes bij dit ene dappere konijntje durven te komen, oftewel: van mij mag het wel meer lente-achtig worden!13 opmerkingen:

 1. Wat een schatje, vrouwtje dooi. Ik vind haar inderdaad heel mooi...
  En die vogels zijn ook stoer - origineel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. o,wat mooi allemaal
  ik vind de seizoentafel ook erg leuk!!!
  ja inderdaad dat seizoen 'torentje''
  heb ik bij jou''
  gepikt''wist niet meer waar ik het gezien had :))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je spulletjes zien er weer zo lief uit! Happy Valentine!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schattige knutsels weer allemaal! En inderdaad: laat vrouwtje Dooi maar flink vegen en laat de lente maar komen!!!
  Ben gisteren ein-de-lijk begonnen aan mijn boom op de slaapkamermuur. Hij staat er al helemaal op, maar moet nog een tweede keer om goed dekkend te krijgen. Dan langzaamaan lapjes vilten voor de eerste lenteblaadjes...!!! Nog wel even wol bestellen...
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai!
  Wat een schattige knutsels weer allemaal! En inderdaad, laat vrouwtje Dooi maar flink werken en laat de lente maar komen!! Ben hier thuis inmiddels begonnen aan mijn boom op de slaapkamermuur. Hij staat er al helemaal op, maar moet nog een keer om 'm goed dekkend te krijgen. Daarna wol bestellen en lapjes vilten om daar de eerste lenteblaadjes uit te knippen...!
  Heb ook al vogeltjes op knijpertjes gekocht voor in de boom..! En ieniemienie vogelnestjes met eitjes..! Zo schattig!
  Liefs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Soory, twee keer...dacht dat de eerste keer mis ging...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie vrouwtje dooi !!!
  Ze is weer goed gelukt ! De happy birds, en de houten poppen zijn ook heel erg mooi geworden !!! keep up the good work !!
  P.s. het krokuslichtje moest echt dubbele blaadjes (kroontje) krijgen,...is goed gelukt en ik laat m wel een keertje zien.
  Verder ben ik druk aan het vilten voor vrienden en familie die "een lichtje UIT de duisternis" kunnen gebruiken, en eigenlijk zijn dat er nogal wat,...dus ik vilt me suf! Echte lente kleuren dus wie weet kunnen ze een kaarsje aansteken en zichzelf weer moed inspreken.
  Nou tot de volgende keer !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je vrouwtje dooi is heel lief geworden, net als je houten engeltjes overigens! Ik hoop dat vrouwetje dooi haar werk goed zal doen en dat we spoedig van de eerste lentedagen mogen genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. jaaa, meer lente graag!
  Lief jouw seizoenstafel... ik wil er ook nog steeds een plekje voor zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, vrouwtje dooi heeft het er maar druk mee! Dan vriest het weer, dan dooit het weer...lekker kwakkelend hollands wintertje hoor! Gelukkig kan ze er nog om lachen!
  De seizoenentafel is prachtig...en ik wil helemaal nog geen lente. Ik wil gewoon nog sneeuw en ijs! (ben ik de enige?)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een lief vrouwtje dooi. Je hebt trouwens ook erg leuke cadeautjes gemaakt !
  En bij de seizoentafel komt vanzelf meer kleur als de bolletjes uitgekomen zijn ;-)
  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind het een prachtig Vrouwtje Dooi! Moet ook snel weer eens met de seizoentafel aan de slag; bij mij staat-ie nog op winter. Hoewel ik de sneeuw wel al heb weggehaald, dus dat is toch iets. :)
  P.S. Heel benieuwd naar "onze" poppetjes! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vrouwtje Dooi is leuk.Voor zonnekindpoppen met mooi gezicht neem ik regelmatig een kijkje op www.wollepoppe.nl
  Daar hebben ze hele mooie poppen met mooie gezichtjes

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...