donderdag 1 januari 2009

De appel valt niet ver van de boom...

Waar komt creativiteit vandaan? Ik heb het in ieder geval niet van een vreemde: mijn vader is een creatief man; hij zaagt, timmert, en kan de mooiste dingen van metaal maken. Mijn moeder vindt zichzelf niet creatief, maar ondertussen heb ik van haar leren naaien (want dat kan ze heel goed), leren breien (want dat kan ze ook goed), leren haken, kortom leren handwerken. Mijn beide opa's konden goed schilderen, de een maakte voor iedere verjaardag van kinderen en kleinkinderen een aquarelletje, de ander maakt mooie olieverfschilderijen. En zo kan ik nog wel even doorgaan met het opsommen van ooms en tantes (en dan heb ik het nog niet eens over mijn zussen en Jan en de meisjes, maar die hebben natuurlijk eigenlijk weinig met die boom en de appel te maken ;-) )


Maar, waar ik het eigenlijk over wil hebben vandaag is de dochter van de neef van mijn vader.


Wie???


De dochter van de neef van mijn vader.


Oh, die...?


Tsja, zo'n ver familielid heeft geen officiële naam meer, laten we het maar mijn achter-achter-achternicht of zoiets noemen.


Oké... je achter-achter-achternicht dus, wat is daarmee?


Wel, mijn achter-achter-achternicht heet Marenthe Otten en zij heeft samen met Koen Geurts (geen familie) voor TNT-post de oktoberzegels van 2008 ontworpen. TNT-post heeft nu een postzegelverkiezing uitgeschreven en alle zegels van 2008 dingen mee voor de eerste plaats. Op dit moment staan de zegels van Marenthe en Koen op de eerste plaats en het zou natuurlijk erg leuk zijn als dit zo zou blijven. Daarom wil ik bij deze een oproepje doen aan jullie:


Bevallen jou de zegels? Stem dan mee! Het gaat om de zegels 100 jaar Nederlandse Mycologische Vereniging (Mycologisch = paddenstoelen). Je kunt stemmen door hier te klikken, je email-adres in te tikken, op 'stem' te klikken en later op de link te klikken die je in een mailtje krijgt doorgestuurd.


Paddenstoelen-zegels


Dat is pas een goed begin van 2009 (maar doe het wel snel, want de verkiezing loopt maar tot 5 januari!)1 opmerking:

  1. Heerlijk, zo'n creatieve familie! Ik ga stemmen hoor.
    Ik heb t gedaan, ik ben nu ook bij typepad!
    www.karoeza.typepad.com. Werkt als een tierelier. Als je je linkje wil aanpassen, zou ik erg blij zijn!
    Liefs Karin

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...