vrijdag 5 december 2008

Preview

Gisteravond hadden we hier thuis een werkbespreking: Sinterklaas en ik. Hoe pakken we het dit jaar aan? Uiteindelijk hebben we het volgende plan bedacht: 1. Beginsituatie:
  - De kinderen mogen een keertje tv kijken, ze hebben vanochtend in hun schoen een tweedehands (bijna antieke) videoband gekregen van... jawel: Tik-tak (en ook nog een van Winnie de Pooh, maar ze hadden al snel unaniem besloten dat ze vanavond dan Tik-Tak zouden gaan kijken).
  - Ik zit op de bank met een zakje pepernoten achter me de Happineze te lezen.
  - Jan haalt de zak met cadeautjes en de ingepakte poppenwagen uit het atelier en zet ze in de gang

 2. Jan zet de knop van de aardlekschakelaar om, zodat alle stroom uitvalt (is ook meteen de aandacht voor de tv weg...:-) !) 3. Jan schuift de cadeautjes de kamer in, tegelijk strooi ik met pepernoten. 4. Jan zet de schakelaar weer om: tadaa! Een kamer vol cadeautjes! 5. Gedichtjes lezen en uitpakken maar!Er zitten heel wat uurtjes werk in de zak (en heel wat uurtjes plezier!)


Werk in uitvoering 


Alvast een preview op vanavond:


De rose schoentjes  


Oh, en voor ik het vergeet te zeggen: ik heb nieuwe informatieve stukjes geplaatst over kerstmis. Je kunt ze vinden onder het kopje 'Jaarfeesten' in de 'Voor jezelf'-kolom (links), of klik gewoon hier voor een stukje over hoe we kerst vieren op de Vrije school. Als je hier klikt, vind je het stukje over de herkomst van onze kerst-tradities.


Veel plezier vanavond en... tot morgen!1 opmerking:

 1. Spectaculair! Het licht uit en de kadootjes schuiven de kamer in. Dan staat je hart stil!
  Mijn voorbereiding is in de soep gelopen:
  In het rookkanaal van de openhaard heb ik met moeite twee boekjes laten balanceren. Die wilde ik met effect vanavond op een onbewaakt ogenblik eruit trekken. De kadootjes hangen her en der door het huis, die worden dan ook onthuld.
  Maar net wordt ik door mijn Minimugje aan de hand genomen, ze heeft het ontdekt! Nu gaat ze de rest inlichten. Mmm, hoe lossen we dit op????

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...