vrijdag 18 juli 2008

Speurneuzen gevonden!

De_natuurAfgelopen maandag hebben we voor het eerst 'Kleuren gespeurd in Verwonderland'. Het was een leuke middag, hoewel niet alles perfect verliep, maar dat was juist ook de bedoeling; het perfectionisme eens laten varen en we hebben ervaren dat het zelfs dan nog leuk wordt! (Dit klinkt vast niet als een goede reclame-boodschap... Maar allé, als je eens wist hoe perfectionistisch ik kan zijn... Nee, dat wil je ook niet meemaken - grapje!) Ik zal even vertellen wat we allemaal hebben gedaan: 1. De kinderen (en ouders/grootouders) kwamen op het veldje aan en kregen allemaal een naamkaartje om, waar ze hun naam op konden krassen (Marleen gaf kartonnen kaartjes een kleurtje met wasco, waar een zwarte verflaag overheen kwam. Als je de verflaag wegkrast, zie je je naam in de kleuren van de regenboog!)


 2. Alle kinderen mochten op een kussen gaan zitten, terwijl ik een verhaal voorlas over Suzie en de regenboogelfjes.
  Het_verhaal_van_suzie_en_de_regenbo


 3. Aan het einde van het verhaal glijden alle elfjes naar beneden om met potten verf en kwasten de aarde te gaan schilderen. Met dit idee, en de kleuren van de regenboog maakten Marleen een ik een gedichtje waar De Goede Vriendin muziek bij componeerde. Dit liedje zongen we een paar keer (met keyboard-begeleiding!):

  We komen op de grond en we dansen in het rond
  dit land wordt ons Verwonderland (2x)

  We pakken onze kwasten en we dansen naar een roos
  Roos, roos, roos, ping, jij wordt een rode roos,
  Mandarijn, mandarijn, ping, jij moet oranje zijn,
  Zonnebloem, zonnebloem, geef de gele zon een zoen...

  We komen op de grond en we dansen in het rond
  dit land wordt ons Verwonderland (2x)

  We pakken onze kwasten en we dansen naar een blad
  Blad, blad, blad, ping, jij wordt zo groen als wat,
  Korenbloem, korenbloem, geef de blauwe lucht een zoen,
  Korenbloem, korenbloem, geef de blauwe lucht een zoen...

  Donkerblauwe nacht... wij slapen heerlijk zacht...
  Viooltje lief, klein en zacht, jij wordt paars als je wacht...

  We kwamen op de grond en we dansten in het rond
  Dit land is ons Verwonderland (4x)


  De laatste twee keer zong De Goede Vriendin met een andere stem, waardoor Marleen en ik prompt geen toon meer konden houden... Hoezo niet perfect?


 4. Na het liedje kregen alle kinderen een eierdoos. De vakjes in de eierdoos hadden Marleen en ik al een paar avonden van tevoren geverfd in de kleuren van de regenboog; elk vakje een andere kleur. Aan de hand van de kleuren in de eierdoos zijn we vervolgens een eindje gaan wandelen èn gaan speuren naar kleuren! Er werd heel wat gevonden!
  Kleuren_speuren


 5. Na de speurtocht was iedereen uitgedroogd. Helaas hadden we er niet aan gedacht om drinken te organiseren. Gelukkig woonde één van de oma's heel dichtbij en zij haalde kannen met limonade. Echt geweldig! (Leerpunt voor de volgende keer: we brengen zelf limonade mee)


 6. Daarna mochten de kinderen met waskrijt en potloden de bovenkanten van de eierdozen versieren en ze kregen allemaal een toverstok om te versieren...


 7. ... die we goed konden gebruiken als we nog een keer het liedje zongen; "PING jij moet oranje zijn..."


En daarmee kwam een einde aan een gezellige middag. Ik zelf bleef nog een tijdje in de speeltuin met de kindjes ('t was veel te gezellig met zoveel kinderen daar). Eenmaal thuis was ik wel doodop (hoe zou dat nou toch kunnen?)Inmiddels hebben we alweer een programma opgezet voor de 28e juli, want volgende week zijn we op vakantie! De 28e gaan we aan de slag met schapen, wol en vilt (en we gaan weer zingen, en wandelen!). Dat belooft weer een leuke middag te worden! Maar nu eerst...: VAKANTIE!  (Nee, eerst: NAAR BED!)Tot volgende week!5 opmerkingen:

 1. Oooo hoe heerlijk! Zo in de lucht en op de grond en heerlijk speurend naar wat de natuur ons biedt en zomaar cadeau geeft. Spijtig dat ik de toon van het liedje ken, want ik zou zo aan het zingen zijn...
  Geniet van jullie deugddoende vakantie, en ik kijk al uit naar je logje over de 28e

  BeantwoordenVerwijderen
 2. o dat klinkt wel heel erg leuk en gezellig
  heel veel plezier de 28e!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat hebben jullie heerlijk genoten! Ik hoop dat je ook zult genieten van de verrassing die ik voor je op mijn blog heb gezet. Ga maar even op mijn blogje kijken..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tjee, wat zou ik graag bij jullie in de buurt gewoond hebben.....klinkt echt heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hoeft hem niet door te sturen hoor, ik wil nergens toe verplichten. Het is alleen maar bedoeld als een complimentje natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...