vrijdag 4 juli 2008

Kleuren Speuren


Kleuren_speuren_in_verwonderland_2





Big_bang


Lang, lang geleden, was er niets. Helemaal niets. Toch moet er iets geweest zijn in de onnoemelijke ruimte, want op een gegeven moment gebeurde er iets; er ontstonden dingen uit dat iets. We weten niet precies hoe de dingen zijn ontstaan. Meestal denken we daar ook niet over na. Wij, de mensen, bestaan. De aarde bestaat. Er zijn dingen om ons heen waarmee we ons in leven kunnen houden. Dat vinden we allemaal gewoon.


Voor kleine kinderen is nog niets gewoon. Een pasgeboren baby komt terecht in een wereld die hij niet kent. Hij weet niet hoeveel mensen er zijn, wat de aarde is, wat er op de aarde is en laat staan wat er zich allemaal in het heelal bevindt. Gelukkig zijn alle kinderen van nature nieuwsgierig. Ze willen wéten; weten hoe dingen smaken, wat voor geluid ze maken, hoe iets aanvoelt en hoe het ruikt. En bovendien willen ze zien wat er allemaal is, kortom, ze willen de wondere wereld om zich heen ontdekken. Kinderen ontdekken de wereld al spelende, spel is hún manier om de wereld om hen heen te onderzoeken, te leren kennen en te leren gebruiken. Een kind kan zich verwonderen over alle nieuwe dingen die hij tegenkomt op zijn ontdekkingsreis. In het begin is alles een wonder, en niets gewoon. Het kind fantaseert over het leven, hoe de dingen in elkaar zitten, en verwondert zich. Op de weg naar volwassenheid wordt dat steeds minder en uiteindelijk zijn wonderen gewoon geworden.


Het klinkt bizar, als je dat zo leest. Hoe kan een wonder nu gewoon zijn? Een wonder is juist een wonder omdat het niet gewoon is, maar bijzonder! En als je dan na gaat denken over alle dingen die je in je leven gewoon vindt; dat de aarde bestaat, dat we draaien om de zon, dat er leven is op onze planeet. Eigenlijk zijn dat allemaal wonderen. Verwonder je over de wonderen, want verwonderen is opgaan in waar je mee bezig bent, of dat nu wandelen of spelen of iets anders is. Verwonderen is een speciaal moment van geluk, voor jong èn oud!


Welkom in Verwonderland...


Bij_de_paddenpoel 


We leven in een maatschappij waarin het vaak beter is als het duur is, als we veel hebben, en wanneer we meer doen. Als het duur is, en we veel hebben, als we veel doen, dan zijn we gelukkig. Denken we... Maar ondertussen zijn we toe aan rust en verlangen we naar eenvoud. Waar kun je dat krijgen?


In de zomer van 2008 organiseerden Marleen en ik (Anneke) op 4 maandagen activiteiten in de natuur voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Waarom? Omdat we altijd boordevol ideeën zitten, maar er bijna niks van uitvoeren... We vonden dat het nu eens tijd werd voor èchte actie, dus bedachten we het 'Speuren naar kleuren'-concept . Met iedere week een andere activiteit willen we kinderen èn hun ouders/grootouders/andere begeleiders laten zien dat de natuur ons zóveel te bieden heeft en dat je veel kan met weinig. Rust en eenvoud dus, en dat alles met het doel om een leuke middag te beleven!


De activiteiten zijn laagdrempelig, zoals ook de natuur laagdrempelig is; overal is natuur, zelfs midden in de stad, maar soms moet je wel even zoeken...! Natuur geeft je rust. Als je buiten bent hoeft er niks; geen (huishoudelijke) taken die erom schreeuwen om afgemaakt te worden, geen tv die aan moet, geen stress. Als je in de natuur bent, vergeet je even de tijd, zijn alle afspraken en clubjes even vergeten. En het leuke is; dit paradijs aan belevenissen is helemaal gratis! Tijdens de 'Speuren naar kleuren'-middagen combineren we een wandelingetje in de natuur met een low-budget activiteit, want kinderen hebben helemaal niet veel nodig om zich te verwonderen en een leuke middag te hebben!


Kinderen mogen zonder volwassene deelnemen, maar omdat we niet zo veel begeleiders hebben, vinden we het fijner als ouders/grootouders/andere begeleiders hun kind(eren) vergezellen. Als er jongere broertjes of zusjes zijn die mee willen, stuur dan even een email om te informeren naar de mogelijkheden! Uiteraard mogen de volwassenen ook meedoen en zich verwonderen!


We hopen jullie dan te mogen ontmoeten!


Marleen en Anneke


Om aan te melden, stuur een email aan: anneke_van_mierlo@hotmail.com






INMIDDELS ZIJN ALLE ACTIVITEITEN VAN HET 'KLEUREN SPEUREN IN VERWONDERLAND' AFGELOPEN. TOCH NIEUWSGIERIG NAAR WAT HET IS? LEES DAN HIERONDER VERDER!



Ga deze zomervakantie mee op speurtocht in Verwonderland!



Op 4 maandagen organiseren


Marleen Hoogendam en Anneke van Mierlo


activiteiten in de natuur.!



Kinderen van 4 tot 10 jaar kunnen mee speuren,


maar ook hun ouders/ grootouders/ andere begeleiders


zijn zéér welkom!!



Op 14 juli, 28 juli, 4 augustus en 11 augustus


verzamelen we om 13.15 uur


in het speeltuintje aan de Frans Halslaan in Heeze,


waar we om +/- 15.30 weer terug zijn.!



Om de kosten te dekken vragen we


per deelnemer een bijdrage van € 1,-.!



Wil je meer weten? Lees hieronder verder!!



Voor aanmelden, stuur een mail aan:


anneke_van_mierlo@hotmail.com!



Aanmelden is verplicht voor kinderen die zonder volwassene komen.


Aanmelden voor kinderen die met een volwassene komen is gewenst,


in verband met het inkopen van materiaal.


Graag aanmelden de donderdag voor de activiteit plaats vindt.!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...