vrijdag 11 juli 2008

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet... en de kleur is: rood!

Rood laat zich niet verstoppen


Rood roept: zie mij staan!


Soms ben ik gevaarlijk,


maar kijk toch, kijk me nu toch aan!

Klaprozen2Kom ook naar Verwonderland en speur mee naar de kleuren van de regenboog!

Op maandag 14 en 28 juli en maandag 4 en 11 augustus organiseer ik samen met een vriendin iedere keer een andere activiteit die met kleuren en natuur te maken heeft. Nieuwsgierig? Lees dan verder onder het kopje 'Pagina's' en klik op 'Kleuren speuren in Verwonderland'Home made by me...Vilten_klaproosje Samen_teken_tijdLinks een klaproos-haarspeld die ik van vilt heb gemaakt. De witte en zwarte delen heb ik met een viltnaald op het rood geprikt.


Rechts mijn tekenmap van onze 'Samen-Teken-Tijd'. Op die dag heb ik de map gebruikt om een soort dagboek-verslagje te tekenen en schrijven. Op andere dagen gebruik ik de map om ideeën uit te werken, of om zomaar wat te tekenen. Tijdens onze 'Samen-Teken-Tijd' krijgt ieder gezinslid zijn/haar eigen map en tekenen we een tijdje; vaak doen we dat na het avondeten en dan is het heerlijk om elkaar op zo'n rustige manier te ontmoeten en echt samen te zijn.Zo tekende Hasse op een dag deze tekening:Tekening_uit_de_samen_teken_map_vanHet is beslist niet haar mooiste tekening, maar daar gaat het bij de 'Samen-Teken-Tijd' ook niet om. Tekenen is namelijk ook een goede manier om je gevoelens 'kwijt' te kunnen, je even af te reageren. En het samen tekenen kan ook leerzaam zijn; de kids willen op een gegeven moment jouw werk natekenen, maar dat kunnen ze nog niet. Frustratie alom, maar als je ze dan vertelt dat je zelfs van een willekeurige kras iets leuks kunt maken, hmm, dan biedt dat weer nieuwe mogelijkheden! Op een creatieve manier omgaan met je beperkingen, noem ik dat!3 opmerkingen:

 1. Samen leven, samen leren, samen gezellig samen-zijn. Heerlijk als dit kan!
  En het lijkt me heerlijk zo ondergedompeld te worden in de kleuren. En wat een mooie klaprooshaarspeld heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De klaproos-speld is héél mooi! Op het geboortekaartje van mijn middelste wilde ik graag een klaproos, maar dat is uiteindelijk kamille geworden. Maak jij daar ook haarspelden van? Trouwens: het geboortekaartje van de jongste was versierd met lieveheersbeestjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee om de kleuren als thema te nemen...en zeker als de klaproos in beeld verschijnt: gewoonweg mijn favoriete bloem, hoe ze op haar fragiele stengeltje, met haar fragiele bloemblaadjes zooo sterk in de omgeving kan stralen....

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...