maandag 11 oktober 2010

Meer verwondering in Nederland

Natuurmuseum Fryslân opent Verwonderland


Na maanden van hard werken is onlangs de eerste zaal van Verwonderland open gegaan. Verwonderland is de nieuwe permanente expositie die in de plaats is gekomen van de Water- en Weidezaal.
De naam van de nieuwe tentoonstelling is niet voor niets zo gekozen. Verwonderland wil vooral de aandacht richten op de bijzonderheden in de natuur. Vijftien units met elk een afgerond onderwerp laten de bezoekers verwonderen en verbazen.
Elke unit is een eilandje waar van alles te ontdekken valt. Iedere unit vertelt zijn eigen verhaal en kent een verrassende manier van presenteren. Het zijn eigenlijk kleine theatertjes, elk met een eigen en aparte voorstelling. Het is de bedoeling dat bezoekers de unit verlaten met een gevoel van verwondering en verbazing. Dat ze hebben ervaren hoe bijzonder de natuur is.


De Verwonderwinkel van Yvette van der Aa


Wat is het?
De mobiele Verwonderwinkel is een kleine wendbare winkel waar je positieve boodschappen kan doen. Met een assortiment van inspiratie gaat zij het gesprek aan over verwondering. Er is o.a. een la met bijzondere gesprekstoffen, er is een kleine kunstuitleen waar je kunst kan lenen per minuut, de winkel heeft een bibliotheek en ...heb je zin in koffie?
De rode draad is verbinding vanuit je hart. Kom inhaken en lever je breidrage!


Wat kan je ermee?
De mobiele verwonderwinkel kan je inhuren voor een dagdeel of dag. Voor bijvoorbeeld:
Een congres, conferentie of festival.
Voor een teambuilding voor school en bedrijf.
Voor een *loopbaanroute instapmodel*
Voor educatieve activiteiten op scholen waaronder: *Button-bakkerij* en *waar wil jij je stempel op drukken?*


Yvette richtte zelfs onlangs een Ministerie van Verwondering op!


Heerlijk om zo te merken dat er meer mensen bewust bezig zijn met Verwondering! Mijn Verwonder-moment van vandaag was: terwijl ik ziek op de bank lag, genieten van - de strakblauwe lucht - de bijen op de ijzerhard -de blaadjes die  naar beneden dwarrelden. Terwijl mijn wereld op dat moment maar heel klein was, was er nog genoeg om me over te Verwonderen. Wat was jouw Verwonder-moment afgelopen weekend?1 opmerking:

  1. Even dacht ik: lees ik het wel goed. Maar het is echt zo. Natuurmuseum is bij wijze van spreke bij ons om de hoek (hemelsbreed nog niet eens een kilometer), dus ik ga zeker eens kijken!

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...