vrijdag 2 april 2010

Alternatieve vitrage

IMG_4351


Als je deze foto ziet, kun je daaruit misschien wel afleiden dat ik niet zo'n liefhebber van vitrage ben; ik kijk veel liever naar buiten! Daarom had ik eerst helemaal niets voor de raam, maar dat was dan ook wel weer erg kaal en bovendien konden voorbijgangers wel erg gemakkelijk naar binnen kijken. Dus een paar cyclamen gekocht en voor de raam gezet op een verhoogde plank. En tsja, dat was dan wel weer erg burgerlijk... (en ik had/heb geen mooie plantenpotten, dus daar moest ik ook nodig iets op bedenken). Ik heb de afgelopen weken echt enorm veel bij mensen -bijna- naar binnen gegluurd om inspiratie op te doen voor mooie raamdecoratie, maar vond uiteindelijk iets op het net: hangende plantjes die als het ware op een bal van aarde aan een dun draadje voor de raam leken te zweven... Het zag er heel natuurlijk en tegelijkertijd ook heel sprookjesachtig uit. Helaas kon ik niet bedenken hoe ik dat low budget zou kunnen maken, dus ging m'n bovenkamer verder met ratelen. Natuurlijk + low budget + hergebruik van materialen werd de volgende oplossing: een paar boomstammen uit de tuin, een paar oude aardewerken bloempotten aan de boomstammen bevestigd met een klein stukje hout en een schroef, boterhamzakje erin en de cyclamen erin. Ik ben er helemaal blij mee!


IMG_4352 

Enige nadeel is dat nu nog iedereen naar ons raam kijkt en we nog niet echt privé zitten...7 opmerkingen:

 1. Ik zou ook kijken als ik voor jouw huis voorbij kwam lopen....misschien gewoon om ideetjes op te doen ;-)
  Ziet er heel leuk uit, erg leuk bedacht.
  Warme groet,
  Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hardstikke leuk, Anneke. Ik heb op het moment flessen met briefjes en kettingen voor het raam staan, een overblijfsel van een piratenfeest. Maar de 'vitrage' van jou is veel gezelliger.
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ontzettend leuk idee! Ik zou ook kijken, dan wel niet naar binnen, maar naar je leuke raamaankleding.
  Groetjes en fijne paasdagen!
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad erg leuk en gezellig!!
  Zo te zien ben je toch nog niet helemaal uitgekeken op bruin:-)
  Groetjes Doremieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hedwig en Stefan5 april 2010 om 21:04

  Ik vind het weer echt lente voor jouw raam, en ja ik zou ook wel naar binnen kijken gewoon ook voor de inspiratie!!! Heel mooi gedaan, en lowbudget, wat wil je nog meer?!
  Veel lenteplezier!
  Groetjes Hedwig

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het wel erg creatief zoals je het inkijk probleem hebt opgelost.
  Ben ook geen voorstander van vitrage en heb dan ook alleen maar aan de voorkant in de woonkamer van dat plakfolie geplakt, de rest van de kamers hebben we weinig tot geen inkijk!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...