maandag 22 maart 2010

Afgelopen week kreeg ik een mailtje van Hasses juf met daarin de vraag of we voor een palmpasenstok konden zorgen. In de kleuterklassen werd dit allemaal in de klas gedaan, dus dit was voor mij de eerste keer dat ik zo'n stok kon maken. En hoewel alleen Hasse dus zelf een stok mee hoefde te nemen, hebben we natuurlijk ook voor Fenne en Lore een stok gemaakt, want ook zij vieren aanstaande vrijdag palmpasen op school.


Dus gingen we gisteren naar buiten en vonden daar een paar jonge wilgen die omgedaan waren en waar we dikke stokken van afgeknipt hebben en dunne takjes met katjes van meegenomen hebben. De dikke stokken werden de staanders, door de kinderen zelf voorzien van een scherpe punt voor het broodhaantje, en de dunne takjes gebruikten we voor de hoepel die de zon verbeeldt. Ongeveer 5 cm onder de scherpe punt boorden we twee gaatjes haaks op elkaar. Daar werden twee ijzerdraadjes door gehaald waar we de hoepel aan op konden hangen. De stokken worden op school nog versierd, maar we konden ons niet helemaal inhouden...


Verder hebben we eieren uitgeblazen om aan de palmpasen stok te hangen; touwtje erdoor, kraaltjes eraan, en nu maar afwachten hoe ze ze op school gaan verven... Ik ben benieuwd hoe ze aan het einde van de week mee terug naar huis komen!


IMG_4345 IMG_4346 IMG_4344 IMG_4348 IMG_4349 
 
Ben je benieuwd naar de achtergrond van het palmpasen-feest zoals wij dat op onze Vrije school vieren, klik dan hier.
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...