donderdag 9 april 2009

Het begint met een p en het eindigt met verjaardag...

De afgelopen weken ben ik met heel veel dingen bezig geweest. Zo is er aan de ene kant de Gordon-cursus die ik volg bij Tilly van Deursen die weer heel wat radertjes in ons gezin (en in mijn hoofd) in werking zet. Om de radertjes helemaal op hol te laten slaan (maar dat wist ik van tevoren nog niet) heb ik het afgelopen weekend het boek 'Geweldloze communicatie' gelezen van Marshall B. Rosenberg.Dat boek gaf me weer zoveel nieuwe inzichten... Het was net zo'n ervaring als vorig jaar toen ik voor het eerst in aanraking kwam met het boek van Thomas Gordon: Luisteren naar kinderen. En tsja, als je eenmaal ergens inzicht in hebt gekregen kun je daar niet meer je ogen voor sluiten... Dus zijn mijn antennes op dit moment héél gevoelig. Dat is aan de ene kant fijn, omdat ik nu weer nieuwe handvatten heb om op een nog betere manier met mensen in mijn omgeving te communiceren, maar dat is ook frustrerend, want ik kan het natuurlijk nog voor geen meter :-S ...Naast deze ontwikkelingen ben ik ook bezig met de voorbereidingen voor het paasfeest op school (morgen) en voor Lore en mijn verjaardag (zaterdag). Al met al heb ik dus weinig tijd genomen om hier wat te schrijven, want soms liggen mijn prioriteiten toch ergens anders, hoewel ik het schrijven ook heerlijk vind!


Ik hoop jullie binnenkort weer foto's en uitgebreidere verhalen te laten zien. Voor nu wens ik jullie alvast een heel vrolijk paasfeest! (Enneh, als je daar wat meer over wilt lezen: hier vind je wat achtergrond-informatie over pasen en -met wat vertraging- ook nog over palmpasen)4 opmerkingen:

 1. Nog net op tijd om je een fijne verjaardag te wensen ! Heb je een leuke dag?
  Fijne paasdagen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook een fijn Paasfeest voor jouw en je familie...En wat die drukte betreft zoooooo herkenbaar! Die Gordon-cursus lijkt me wel héél interessant... ga er ook wel eens een boek van halen want ook hier is het niet altijd even simpel...
  hé en over dat nummertje hallelujah. De versie van Jeff Buckley is werkelijk nog mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi he geweldloos communiceren , wij praktiseren dat nou een jaar of twee als gezin en er verandert dan zo veel , heerlijk is dat !!!
  Gewoon beginnen , oefenen doen , ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik kan dat deze dagen wel gebruiken... Olivia moet erg wennen aan het feit dat ik weer werk en is -op zn zachts gezegd - niet heel vrolijk de hele dag....
  ik heb een verrassing voor je op mijn blog.
  xo

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...