vrijdag 9 januari 2009

Winter (ver)wonderland

Koning Winter is in het land


Vorig jaar had ik nog geen Koning Winter, ik twijfelde ook of ik er wel een zou maken, want ècht winter, dat wordt het hier toch niet... Maar dit jaar dacht ik: "Kom, ik maak er gewoon een, al is het maar voor de lol". Het lijkt wel of Koning Winter toen ik hem maakte zich hier op aarde heeft gemanifesteerd, want sindsdien regeert hij hier met veel ijs en sneeuw... We hebben al geschaatst op natuurijs (lees daar hier meer over), we hebben al een dag sneeuw-& ijsvrij genomen en we pakken ons elke dag in om de kou te trotseren. Dat betekent: 4 sjaals, 4 paar handschoenen, 3 mutsen (ik heb krullen genoeg), dikke jassen, warme sloffen en vééél bij de verwarming zitten... Nee, ik ben helemaal geen winter-type, want hoewel ik het prachtig vind, dat witte laagje op alles, vind ik het toch vooral veel te koud (min 14 graden vanochtend om 8 uur in de auto... Jan had de auto een uur daarvoor al gekrabt, maar hij was weer gewoon dichtgevroren... Fenne had haar wanten op school laten liggen, dus ik naar binnen gesprint om een plaid te halen... Hasses wanten hadden in de auto gelegen en moesten voor het bevroren raam -ook aan de binnenkant- ontdooien... Dan de verwarming hoog om tenminste niet een half uur te blauwbekken in de auto; wat dat betreft kun je beter dichtbij school wonen, dan kun je tenminste lopen - daar krijg je het tenminste nog warm van...)


Maargoed, ik heb dus een Koning Winter gemaakt en hij heeft een mooi plekje gekregen op het seizoenstorentje:


Winter seizoenstorentje 


Close-upjes (klik op de foto voor een vergroting):


Winter seizoenstorentje boven  Winter seizoenstorentje midden  Winter seizoenstorentje onder 


Koning Winter is gemaakt van een houten kegeltje dat ik beschilderd heb met hobbyverf van Talens (decorfin universal satin). Hij heeft een mantel en kroon van wolvilt en een baard van merinowol. De vogeltjes, de grot van koning Winter en de boom zijn gemaakt van witte zelfhardende boetseerklei. De vogeltjes heb ik weer geschilderd met dezelfde verf. Verder zie je nog een paar vilten sneeuwballen en een houten huisje van de Seizoenerwinkel (dat je ook als wierookbrander kunt gebruiken; de rook komt dan echt uit de schoorsteen, zó knus!) En om de kachel aan te maken ligt er buiten een stapeltje hout onder het afdakje (gemaakt van kleine plankjes en een kapot geknipte tak).


Misschien moet ik Vrouwtje Dooi ook maar op de seizoenstafel zetten, dan gaat het vast weer dooien!12 opmerkingen:

 1. Nou, dan mag Nederland jou maar dankbaar zijn voor het hierheen halen van Koning Winter. Ik ben in elk geval errug blij met je, want ik houd best van kou; heerlijk buiten lopen met een grote (zelfgebreide) muts op en genieten van het sprookjesachtige landschap...en daarna thuis met een heerlijke kop chocomel...mmmm - genieten.
  Dus... wacht nog maar heel even met vrouwtje dooi...nog eventjes genieten...
  Leuk! Het lijstje van Nederlandse crafty girls! En natuurlijk reuze bedankt dat ik daar een plekje in mag hebben - ik voel mij vereerd!
  Liefs, Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ja de winter heeft echt zn intrede gedaan! Gut, zo koud hebben we het jaren niet gehad. Mooi, jouw seizoenstafeltje.
  Super dat lijstje met ned. crafty girls! Soms zijn ze lastig te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben helemaal weg van je prachtige seizoenstorentje! Echt prachtig. Ik ken wel de seizoenstafel, maar dit vind ik nog mooier.
  En een vraagje: bestaat vrouwtje dooi echt?? Want ik verlang naar haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend leuk seizoenstorentje. Ik wil zelf ook een seizoenstafel beginnen, lijkt me leuk voor als zoonlief wat ouder is. (goed excuus hè) Zo'n etagere gebruiken vind ik leuker dan alles zó op een dienblad of op tafel. Ga ik onthouden.
  Groetjes,
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk om in het lijstje met Nederlandse craftygirls te staan en een eer natuurlijk. Wat een mooie koning winter heb je gemaakt. Ik moet zeggen dat ik ook geen held ben in de kou en Stije (bijna 2) trekt de kou ook nog niet zo goed, dus als ik even te lang ga wandelen dan begint hij met huilen en houdt niet meer op tot we weer binnen zijn en hij een beetje is ontdooit, geen succes dus...maar het schaatsen is wel erg leuk. Wat grappig trouwens dat jouw man bij BRO gaat werken in Boxtel. Wij rijden altijd langs dat gebouw als we naar mijn schoonouders gaan..en het is een erg bijzonder gebouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke blog! Bijzondere creaties en wat een mooie foto's van ons winterse landschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn complimenten over de prachtige foto-collage op je blog. Echt gaaf!
  Die winterse pracht blijft me verbazen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kijk mijn ogen uit in je prachtige Verwonderland!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldige blog heb je! Super gezellig en heel leuk onderwerp! Je bent heel creatief, heel erg leuk zeg! Ik kom zeker weer op visite! Fijne dag.
  xxx Bar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ha Anneke,
  je vraag over gebruikte papier om de corsage te verpakken is heel eenvoudig. Ik koop bij pipoos altijd verschillende formaten plastic verpakkingen voor kaarten en gebruik dat dus voor allerlei andere dingen om te verpakken...dus heel eenvoudig en grappig resultaat. de sticker erop is trouwens een gewoon etiket waar ik een (zelfgemaakte) stempel opzet.
  groet,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wat ben je weer crea bezig geweest!
  Ik ben ook geen winter type, geef mij maar 25 graden en lekker zon, maar jou koning winter project is erg mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dag Anneke,
  Hoe mooi ik koning Winter dan ook mag vinden, ik ben toch ook altijd weer blij als Vrouwke Dooi er aankomt. Nu uitkijken naar de eerste bloempjes! Jippie!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...